Στην τελική ευθεία για το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας – Ξεκίνησε σήμερα masterclass για μαέστρους Ι Ο Απ. Αντωνίου στον Prisma

Ο πρόεδρος της Χορωδίας Αρμονία μίλησε στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 για τις εκδηλώσεις του 35ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας, στα πλαίσια του οποίου θα διενεργηθεί και ο 23ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιακής Μουσικής, από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου 2017 στην Πρέβεζα.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας ανοίγει για 35η συνεχόμενη φορά την αυλαία του. Για 23η συνεχή χρόνια θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιακής Μουσικής (Δ. Δ. Χ. Μ.). Ο 23ος Δ. Δ. Χ. Μ. έχει σαν σκοπό την καθιέρωση και εδραίωση του θεσμού, με στόχο την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος.

Περίπου 350 χορωδίες από όλο τον κόσμο έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του, ενώ κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο έχουν κατά καιρούς κοσμήσει το πάνελ της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του. Σήμερα, συγκαταλέγεται ως ένα από τα εγκυρότερα φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ευρώπη με διεθνή ακτινοβολία και κύρος.

Ο 23ος Διαγωνισμός Θρησκευτικής Μουσικής , θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης (Κηποθέατρο, Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης, Πλατεία Λιμενικού Ταμείου, Ωδείο Αρχαίας Νικόπολης, Άγιο Χαράλαμπο κλπ), ενώ φέτος το Φεστιβάλ θα «ταξιδέψει» σε Άρτα και Πάργα.

Παράλληλα ήδη από σήμερα  η Χορωδία «Αρμονία» Πρέβεζας, στα πλαίσια του 35ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας  πραγματοποιει σεμινάριο / masterclass για Μαέστρους-Διευθυντές χορωδίας, από τις 4 έως και τις 6 Ιουλίου 2017.

o σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές χορωδιών όλων των ειδών, σε εκπαιδευτικούς που διευθύνουν χορωδία καθώς και σε φοιτητές τμημάτων μουσικών σπουδών και σπουδαστές ωδείων που ασχολούνται με τη χορωδία.

Στο σεμινάριο διδάσκουν οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Μαέστροι Ragnar Rasmussen και Urša Lah. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πρακτική εξάσκηση με χορωδία επίδειξης και συγκεκριμένα με την χορωδία Utopia & Reality Chamber Choir . 
Η χορωδία Utopia & Reality Chamber Choir αποτελείται από νέους τραγουδιστές από διάφορες χώρες της Ευρώπης η οποία ιδρύθηκε το 2011 και έχει συμμετάσχει με ιδιαίτερη επιτυχία σε φεστιβάλ σε διάφορες χώρες τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης (Bosco Chiesanuova and festival “Concerti nel Chiostro” ,Verona, Ιταλία, Ιούλιος 2013, The Nordlysfestivalen in Tromsø, Νορβηγία, Ιανουάριος 2014, The 12th China International Choral Festival in Beijing (εκπροσωπώντας την Ευρώπη) τον Αύγουστο του 2014, The 2nd City of Derry International Choral Festival τον Οκτώβριο 2014 και το 2015. Τον Οκτώβριο του 2015 προσκλήθηκε και συμμετείχε στο Festival Ljubljana and the festival Simfonic Voices στο Koper της Σλοβενίας ενώ τον Φεβρουάριο του 2017 έδωσε συναυλία στο θέατρο Mariinsky Theathre στην Αγία Πετρούπολη) .Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.