Στην ίδια πόλη τα αδέλφια φοιτητές – Έως και τις 23 Μαρτίου οι αιτήσεις

Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις και το έκανε πράξη, με ουσιαστικό τρόπο,  μέσω της ψήφισης της διάταξης για τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών που περιλαμβάνεται στον νόμο για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ν. 4521/2018 (Α΄ 38). Εφεξής καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί δύο επιπλέον σπίτια λόγω σπουδών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο,  έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 12:00π.μ., τα αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer3.it.minedu.gov.gr (ή την ιστοσελίδα του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία  του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η απόφαση και η διευκρινιστική εγκύκλιος είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24056 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.