Σημαντική επιτυχία του Επιμελητήριου Πρέβεζας για τη περαιτέρω προώθηση και ευκολότερη διακίνηση των φρέσκων προϊόντων της Πρέβεζας

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας “INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020” υποβλήθηκε πρόταση από σχήμα εταίρων με επικεφαλής εταίρο το αεροδρόμιο του Μπάρι και με τίτλο “FRESH WAYS” η οποία και έλαβε θετική αξιολόγηση και έγκριση χρηματοδότησης από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε για το INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ. Το FRESH WAYS είναι μια παρέμβαση στο τομέα των υποδομών, η οποία έχει ως στόχο τη προώθηση βιώσιμων μεταφορών και οικονομικών λύσεων, μειώνοντας την εξάρτηση από φορτηγά ως μη φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μεταφοράς. Ως εκ τούτου το έργο στοχεύει:
Α) στην δημιουργία νέων τρόπων μεταφοράς νωπών προϊόντων και
Β) στην επέκταση της διαθεσιμότητας των διαδρομών της Απουλίας-Ελλάδας που καλύπτονται από αεροπορικές εταιρείες
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.621.935,00 € και ο προϋπολογισμός για το Επιμελητήριο Πρέβεζας αντιστοιχεί σε 230.379,00 € και θα καλυφθεί 100% από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η διάρκεια δε του έργου είναι 24 μήνες.
Η έγκριση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί σημαντική επιτυχία του Επιμελητήριου Πρέβεζας καθώς θα αποβεί πολύ ωφέλιμη για τη περαιτέρω προώθηση και ευκολότερη διακίνηση των φρέσκων προϊόντων της Πρέβεζας συμβάλλοντας στη συνολική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μπούρης Ιωάννης

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23540 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.