Σε ημερίδα στην Πρέβεζα ο Γιάννης Πανούσης μίλησε για την παραβατικότητα των ανηλίκων

Ένα ευαίσθητο θέμα αυτό της παραβατικότητας των ανηλίκων που απασχολεί και την τοπική κοινωνία, ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που πραγματοποιήσαν το ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π και οι Διευθύνσεις Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα της Θεοφανείου με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή εγκληματολογίας  κ. Γιάννη Πανούση.

Στην πρόληψη, αλλά και στο τι οφείλει η πολιτεία εστίασαν στους χαιρετισμούς τους η η Πρόεδρος του ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π, ψυχίατρος κ. Κλεισούρα Ελένη, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π κ. Γιώργος Γέρος, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Σαράφογλου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης.

Εισαγωγικά ο κ. Πανούσης μίλησε για τους μύθους και τις πραγματικότητες σχετικά βία των ανηλίκων, υποστήριξε πως τα επίπεδα της νεανικής εγκληματικότητας παραμένουν τα ίδια και ότι η αίσθηση που έχουμε περί δραματικής αύξησης τα τελευταία χρόνια είναι εσφαλμένη. Όσον αφορά την ενδοσχολική βία, το λεγόμενο bulling ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι ως έννοια είναι μάλλον υπερτιμημένη στην Ελλάδα και τόνισε πως ως φαινόμενο σαφώς και υπάρχει, όχι όμως με τη διάσταση που έχει λάβει σε χώρες του εξωτερικού ή που ορισμένοι φαντάζονται για την Ελλάδα. Ο ίδιος ανέφερε πως οι σκοτεινοί δρόμοι της βίας ,ο κογένεια – σχολείο, και οι άτυποι νόμοι του δρόμου, γειτονιά τελικά διαμορφώνουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας και επιβίωσης σημειώνοντας εμφατικά “Άρρωστος Οίκος. Άρρωστη Εκπαίδευση. Άρρωστη Πόλη”.


Ως συγκοινωνούντα δοχεία, οι τρεις αυτοί παράγοντες κοινωνικοποίησης επηρεάζουν σημαντικά τη συμπεριφορά, ζωής του νέου ανθρώπου.
Κουλτούρα των διακρίσεων και αποκλεισμών ή κουλτούρα των κινδύνων και του φόβου αναρωτήθηκε ο κ. Πανούσης και σημείωσε τέλος “Ό,τι και να συμβαίνει κι όπως κι αν το ερμηνεύουμε, όσο ταχύτερα σπάσουμε την κόκκινη κλωστή και αποβάλουμε τη βία από τους θεσμούς και την κοινωνική μας λειτουργία τόσο το καλύτερο”
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαίλης , ο αστυνομικός διευθυντής κ. Σιόρεντας, εκπαιδευτικοί, δικηγόρο και επαγγελματίες υγείας και ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις που τέθηκαν από το κοινό.

Πηγή – Ρεπορτάζ: Εφημερίδα “Βήμα της Πρέβεζας”

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22245 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.