Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στη ΒΙΚΗ – Ο πρόεδρος των εργαζομένων Απ. Λάκκας στον Prisma 91,6

Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΒΙΚΗ  τις απεργιακές ινητοποιήσεις , που ξεκίνησαν 1 Φεβρουαρίου, ενώ απο χθες προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας .
Ολοι τους έχουν φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο με την επιχείρηση τα τελευταία 10 χρόνια να αδυνατεί να είναι συνεπής στην εργοδοσία των υπαλλήλων της, με αποτέλεσμα οι μήνες να περνούν και οι εργαζόμενοι να καλούνται να ζήσουν τις οικογένειές τους χωρίς να έχουν εισπράτουν.

Στον χώρο του εργοστασίου βρέθηκε ο δημοσιογράφος του fanaripress Δονάτος Παππάς ενώ στο ραδιόφωνο του Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Β.Ι.Κ.Η κ Απόστολος Λάκκας.


Ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφέρθηκε στην ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106 με απόφαση του Πρωτοδικείου Αρτας, κάτι που σημαίνει το πάγωμα των χρημάτων απο τους πιστωτές. Όπως σημείωσε η απεργία των εργαζομένων δεν ευθύνεται για τη μη λειτουργία του εργοστασίου καθώς η επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και πρώτων υλών .
Το Σωματείο Εργαζομένων τις προηγούμενες μέρες ήρθε σε επαφή με το Υπ.Εργασίας, με τον κ.Νεφελούδη και την κ.Ολγα Γεροβασίλη να δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα των εργαζομένων και των οικογενειών τους .

Αυτό που διεκδικούν μέσω του αγώνα τους οι εργαζόμενοι της Β.Ι.Κ.Η  είναι η καταβολή των δεδουλευμένων τουλάχιστον 2-3 μηνών ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν άμεσες ανάγκες τους και να τους γνωστοποιηθεί απο την επιχείρηση κάποιο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των υπόλοιπων δεδουλευμένων που τους οφείλονται.

Ακούστε τον κ Λάκκα στον Prisma 91,6

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22522 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.