Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Πρέβεζα για τις ποσότητες νερού που φτάνουν στην Λευκάδα από τις πηγές Αγίου Γεωργίου

Σύσκεψη για το θέμα της κατανομής του νερού που έρχεται από τις πηγές Αγίου Γεωργίου και υδροδοτεί την Λευκάδα και συμπληρώνει το δήμο Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πρέβεζα.

Η λέξη συμπληρώνει όπως ανέφερε σε επικοινωνία του Lefkadatoday με τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Σέρβο δεν είναι τυχαία και προέρχεται από ΚΥΑ του 1984 που καθόριζε τις κατανομές νερού σε κάθε περιοχή.

Στην σύσκεψη έδωσαν το παρόν ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαϊλης καθώς και ο δήμαρχος Φιλιππιάδας και πρόεδρος του συνδέσμου ύδρευσης Πρέβεζας-Φιλιππιάδας κ. Καλατζής, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΥΑΠ Πρέβεζας κ. Κατσής και από την Λευκάδα ο διευθυντής τεχνικής υπηρεσίας και προϊστάμενος του τμήματος ύδρευσης.

Μετά από περυσινές μετρήσεις τόσο του Δήμου Λευκάδας όσο και κλιμακίου της ΕΥΔΑΠ στα τέλη της ΚΥΑ διαπιστώθηκε  ότι οι όροι της δεν εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια.

Ο δήμος είναι σε αναμονή για να δει πως θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τον κύριο Σέρβο να λέει ότι οι ποσότητες έχουν αυξηθεί από πέρυσι κατά περίπου 2000 κυβικά νερό την μέρα ωστόσο και αυτή η ποσότητα δεν είναι αρκετή.

Το πρόβλημα της υδροδότησης της Λευκάδας είναι αδιαμφισβήτητο και μάλιστα συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις ώστε η Λευκάδα να πάρει μεγαλύτερη ποσότητα νερού με τεχνικές παρεμβάσεις.

Εκείνο που έχει σημασία σύμφωνα με τον κύριο Σέρβο είναι ότι οι ποσότητες νερού που έρχονται σε Λευκάδα-Πρέβεζα δεν έχουν αλλάξει στο σύνολο τους.

Αν αυτές κατανεμηθούν με ορθολογικό τρόπο και σύμφωνα με την ΚΥΑ δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Βέβαια το οξυμένο πρόβλημα των τελευταίων ημερών οφείλεται και στο γεγονός ότι κάηκε μια γεώτρηση, η οποία αντικαταστάθηκε σήμερα και όπως είπε ο κύριος Σέρβος η ποσότητα του νερού αποκαθίσταται.

Διαβάστε και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πρέβεζας για την συνάντηση αυτή:

Θέματα που αφορούν την  κατανομή  του νερού από τον Αγιο Γεώργιο προς τους αποδέκτες Δήμους συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωι στο Δημαρχείο της Πρέβεζας  με την συμμετοχή των Δημάρχων Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη, Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή , του Δημάρχου Ζηρού και Προέδρου του Συνδέσμου  Ύδρευσης  Δήμων Πρέβεζας  Νίκου Καλαντζή , του αντιδημάρχου  Λευκάδας  Κωσταντίνου Σέρβου, του Προέδρου της ΔΕΥΑ Πρέβεζας  Δημήτρη Αυδίκου και άλλων αυτοδιοικητικών και  υπηρεσιακών παραγόντων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε    μετά από αίτημα του Δήμου Λευκάδας ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της  αυξημένης ζήτησης   ωστόσο έγινε αφορμή να “επικαιροποιηθούν” ζητήματα που αφορούν  τους Δήμους που υδρεύονται από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου   .

Οι  απώλειες στο δίκτυο λόγω παλαιότητας του αγωγού είναι  κυρίαρχο πρόβλημα  και όπως υπογραμμίστηκε θα  επιλυθεί μόνο με την  αντικατάστασή του  , ένα μεγάλο έργο που έχει έρθει στο  προσκήνιο και προχωρά σε επίπεδο μελετών.

Προκειμένου να εξασφαλίσουν την  επιτάχυνση των  διαδικασιών μάλιστα, οι Δήμαρχοι αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους   “πιέζοντας” την πολιτεία να  προχωρήσει το έργο δίνοντας έτσι την οριστική λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας που κάθε καλοκαίρι επανέρχεται επηρεάζοντας αρνητικά την αυξημένη τουριστική κίνηση που εμφανίζει η περιοχή.

 

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.