Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Επιμελητηρίου για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν με μεγάλη συμμετοχή (φωτο)

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας, στα πλαίσια των προσπαθειών για ενημέρωση και αξιόπιστη πληροφόρηση των μελών του για τα προγράμματα χρηματοδότησης, πραγματοποίησε σημαντική εκδήλωση για όλους τους ενδιαφερόμενους που διαθέτουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς: α) Μεταποίησης, β) Βιομηχανίας της εμπειρίας, Τουρισμού, Πολιτισμού – Δημιουργικής Βιομηχανίας, γ) Υγείας και Ευεξίας, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου, το απόγευμα της Τετάρτης 6/6, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πρέβεζα για την παρουσίαση της δράσης:

«Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση της παραπάνω δράσης από τα Στελέχη της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου, κα Γιαννούση Πηνελόπη, κα Ευγενία Παπανικολάου και Μπαλτογιάννη Νικόλαο και ακολούθησε συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Επίσης στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το θεματικό πεδίο «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020 καθώς και οι δράσεις που είναι σε στάδιο προδημοσίευσης και πρόκειται να εκδοθούν οι προκηρύξεις το προσεχές διάστημα:

«Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών»

«Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα»,

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ Αλέξανδρος Καχριμάνης ο οποίος αναφέρθηκε στις κινήσεις εξωστρέφειας που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου ενώ αναφ΄ρθηκε στο έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων με το οποίο η Ήπειρος θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τα απορρίμματα των πόλεων της τα οποία καταλήγουν σήμερα σε ΧΥΤΑ.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ.Ιωάννου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Σπύρος Κυριάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ.Γιολδάσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευησης κ Παππας, o δημοτικός σύμβουλος κ Σαραμπασίνας, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, κ.Νίτσας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου –  Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ.Δαρδαμάνης κ.α.

Διαβάστε το δελτίου τύπου του Επιμελητηρίου για την εκδήλωση:

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στην οποία παρουσιάστηκαν τρεις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-20.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η δράση «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e- Business)» η οποία είναι σε στάδιο υλοποίησης και επιπλέον το θεματικό πεδίο: «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» που είναι σε στάδιο προδημοσίευσης και πρόκειται να εκδοθούν το προσεχές διάστημα οι ακόλουθες δράσεις:

«Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών» και

«Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνέχεια τόνισε τη σημασία της άμεσης συνεργασίας των δύο Φορέων με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας και την ορθότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων Χρηματοδοτικών Εργαλείων. Κλείνοντας ο Πρόεδρος επισήμανε ότι το Επιμελητήριο Πρέβεζας θα είναι αρωγός στις προσπάθειες οι οποίες στηρίζουν την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου προέτρεψε τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία, στον μέγιστο βαθμό, ώστε να μπορέσουν να σταθούν όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά κυρίως στην διεθνή επιχειρηματική κοινότητα. Επίσης, αναφέρθηκε στα προγράμματα ΕΣΠΑ, που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου και στο υπό σύσταση Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έντονη εξωστρέφεια που ανέπτυξε η Ήπειρος και τα προϊόντα αυτής μέσα από την συμμετοχή της σε Διεθνείς Εκθέσεις.

Οι δράσεις παρουσιάστηκαν από τα στελέχη της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ευγενία Παπανικολάου, κ. Πηνελόπη Γιαννούση και κ. Νικόλαο Μπαλτογιάννη. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση με τους ενδιαφερομένους και επίλυση των αποριών τους.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

 

Ιωάννης Μπούρης

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23850 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.