Πρέβεζα: Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση από την Αντιρατσιστική με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΟΧΙ στον ρατσισμό, ΟΧΙ στη φτώχεια».

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:30π.μ. μπροστά από την Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας η συγκέντρωση από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΟΧΙ στον ρατσισμό, ΟΧΙ στη φτώχεια».

Πέρα από την συγκέντρωση μοιράστηκαν και φυλλάδια σε περαστικούς.

Δείτε παρακάτω το δελτίο τύπου για την σημερινή συγκέντρωση:

Δύο χρόνια μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Η Τουρκία του αυταρχισμού των βασανιστηρίων και της εισβολής στις περιοχές των κούρδων στη Συρία, μια Τουρκία που αιματοκυλεί ολόκληρες περιοχές θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.

Τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.

Η ΕΕ μαζί με την υπόλοιπη «πολιτισμένη Δύση» του ΝΑΤΟ και η Ρωσία συνεχίζουν αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας. Το κυνήγι των προσφύγων έριξε στην αγκαλιά της Τουρκίας τους δύο στρατιωτικούς της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Την ίδια ώρα με τη συμμετοχή της στον άξονα Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο, την άσκηση «Ηνίοχο» με τη συμμετοχή Αμερικανών, Βρετανών και Ιταλών οξύνει τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό στο όνομα της υπεράσπισης των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου στη περιοχή.

Το εθνικιστικό κλίμα που καλλιεργείται από κύκλους της ΝΔ, της εκκλησίας και διάφορων «πατριωτών» δίνει αέρα στα πανιά της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η δίκη συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, ενώ η αστυνομία δίνει ξανά κάλυψη στις συνάξεις των νεοναζί.

Οι πρόσφυγες είτε  εγκλωβίζονται είτε  πληρώνουν ολόκληρες περιουσίες για να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους.

Ο αγώνας απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η πολιτική της συγυκυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, Τους καλούμε σε κοινή πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στις κυβερνήσεις της περιοχής που αναπαράγουν τη φτώχεια να εξυπηρετήσει η καθεμιά τα δικά της επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε σε όλη την Ευρώπη και στη Πρέβεζα. Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών.  Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή. Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.  Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.  Ενάντια στο Δουβλίνο 3.

Αγωνιζόμαστε για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.  Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.  Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό.  Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους. Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22522 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.