Πρέβεζα: Παγκόσμια Ημέρα Χορού 28 & 29 Απριλίου 2018

Κάθε χρόνο, στις 29 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές  Συμβούλιο Χορού της UNESCO (CID),που είναι ο επίσημος ανώτατος οργανισμός για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου, με σκοπό να στρέψει την προσοχή του κοινού προς την υπέροχη αυτή τέχνη! Σε όλο τον κόσμο, τη μέρα αυτή,  σχολές χορού, χορευτικές ομάδες και άλλοι φορείς που έχουν αντικείμενό τους το χορό, οργανώνουν εκδηλώσεις και όλοι όσοι αγαπούν το χορό, γίνονται μια μεγάλη παρέα! Ξεχνάμε πολιτικές, κομματικές, φυλετικές , θρησκευτικές διακρίσεις και… μιλάμε με το σώμα… χορεύουμε με την ψυχή!

 

Κάθε χρόνο, μία προσωπικότητα του χορού αναλαμβάνει να γράψει ένα μήνυμα, με στόχο την ανάδειξη του χορού ως μία μορφή τέχνης που δεν γνωρίζει κανενός είδους όρια και ενώνει όλους τους ανθρώπους μέσα από τη ρυθμική της γλώσσα.

 

Φέτος Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού Θα Εορταστεί  το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στο χώρο της πλατείας Ανδρούτσου και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018  το απόγευμα και ώρα 18:30 στο Προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Συρρακιωτών

Θα λάβουν μέρος Σχολές Χορού οι οποίες  θα παρουσιάσουν διάφορα είδη Χορού & παραδοσιακά σχήματα σε  ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα δώδεκα λεπτών (10΄) .

Η Κυριακή θα είναι αφιερωμένη σε ένα δικός μας Άνθρωπο , μια εκδήλωση μνήμης και τιμής ένεκεν, για τον Χοροδιδάσκαλο , Δάσκαλο , μουσικό , διοργανωτή μουσικών εκδηλώσεων, αλλά πάνω από όλα υπεύθυνο πολίτη με γνώμη και άποψη  σε διάφορα πολιτιστικά θέματα ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΝΑΣΙΟ.

Θα χορέψει η Χορευτική Ομάδα «ΖΑΛΟΓΓΟ»

 

Όσοι Σύλλογοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Εκδήλωση να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας στον Αρμόδιο Υπάλληλο Ρούσσο Δημήτριο

στο Τηλ. 2682025325 μέχρι την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

 

* Η σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί αργότερα

Από τον

 

 

Δήμο Πρέβεζας

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23895 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.