Πρέβεζα: Καταγγελία της Παρέμβασης για τα Ζώα – Χωρίς τροφή 350 σκυλιά στο καταφύγιο

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ότι
Το Σάββατο 24/02/2018 διαπιστώσαμε πως η τροφή για τα ζώα του καταφυγίου Δήμου Πρέβεζας δεν έχει παραληφθεί (?) ακόμη.
Αλήθεια μπορεί να αναλογιστεί κάποιος τι σημαίνει να παραμένουν νηστικά για μέρες σε ένα ούτως ή άλλως ακατάλληλο χώρο 350+ σκυλιά;
Απευθύναμε κατευθείαν έκκληση για βοήθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανάγκη που προέκυψε ώστε να συγκεντρωθούν οπωσδήποτε τουλάχιστον είκοσι τσουβάλια τροφής ώστε να καλύψουμε στοιχειωδώς την τροφή τους και το θαύμα έγινε! Η ανταπόκριση ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας ήταν άμεση.
Θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας σε όσους βοήθησαν να μην μείνουν νηστικά τα σκυλιά του καταφυγίου και ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για τροφές.
Με τα χρήματα που καταθέσατε θα εξοφλήσουμε το ποσό τη Δευτέρα και ελπίζουμε να καταφέρουμε να αγοράσουμε περισσότερα τσουβάλια γιατί η τροφή για την οποία είναι υπεύθυνος(!) ο Δήμος ίσως δεν πάει ούτε την Τρίτη. Κάθε βοήθεια σε τροφές είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη!
Ας ενημερώσουμε με την ευκαιρία πως συνεχώς στέλνουμε προς τον Δήμο Πρέβεζας υπομνήματα επισημαίνοντας τα τεράστια προβλήματα του χώρου που μάλλον κολαστήριο μπορεί να το πει κανείς, παρά καταφύγιο.
Έχουμε λοιπόν επισημάνει επανειλημμένα και για χρόνια(!) το επείγον της βελτίωσης του Καταφυγίου και ειδικότερα όσον αφορά το αποχετευτικό, την καθαριότητα μέσα και έξω από το Καταφύγιο, την οικτρή κατάσταση του οικίσκου-κοντέινερ που χρησιμοποιούσαμε ως γραφείο – ιατρείο και που εδώ και τουλάχιστον 1 έτος θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από εκεί ως εστία μόλυνσης, το ότι τα κελία των ζώων θέλουν επειγόντως επισκευές (πόρτες που δεν κλείνουν, σπασμένες λαμαρίνες στις στέγες) κλπ. Δεν φτάνει που οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις είναι τελείως ακατάλληλες για την προστασία των ζώων από τις καιρικές συνθήκες (ψύχος- καύσωνας) σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει ο νόμος για τα Καταφύγια επί πλέον
φαίνεται και αποδεικνύεται και με την καθυστέρηση της τροφής (δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά) η αδιαφορία από πλευράς Δήμου Πρέβεζας και του αρμόδιου αντιδημάρχου για την ζωή και την ασφάλεια των ζώων του καταφυγίου.
Φαίνεται όμως επίσης, πως αν και καθ’ ύλην αρμόδιοι, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ x 350 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΌΜΟ.

Παρέμβαση για τα Ζώα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22247 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.