Πρέβεζα: Καράβι βρήκε σε υποθαλάσσιο καλώδιο της ΔΕΗ – Μηνύσεις στην εταιρία

Το φορτηγό καράβι Amir Bey με σημαία Τανζανίας όπου βρίσκεται εδώ και κάποιες μέρες  στο Λιμάνι της Πρέβεζας κατά την είσοδο του προξένησε ζημιά σε υποθαλάσσιο καλώδιο της ΔΕΗ ενώ έχουν γίνει και μηνύσεις στην εταιρία όπου ανήκει.

Το πλοίο έχουν επισκεφτεί δύτες αλλά και Επιθεωρητής ώστε να ελέγξει την κατάστασή του αλλά και την ζημιά που έχει προξενήσει στο καλώδιο, ενώ παραμένει αγκυροβολημένο στο Λιμάνι της Πρέβεζας καθώς έχουν γίνει και μηνύσεις.

Το συγκεκριμένο πλοίο κατά την άφιξη του κατέβασε την άγκυρα πιο πολύ από το επιτρεπόμενο με αποτέλεσμα να ανοίξει αυλάκι στο βυθό και να βρει στο καλώδιο. Από την κόντρα που βρήκε πάνω στο καλώδιο σύμφωνα με πληροφορίες το καράβι έγειρε ενώ ήταν και φορτωμένο.

Αυτήν την στιγμή πέρα από το πρόβλημα του καλωδίου, το Λιμάνι της Πρέβεζας αντιμετωπίζει και το πρόβλημα χώρου και αυτό γιατί  αναμένεται και η προγραμματισμένη άφιξη άλλων πλοίων στο λιμάνι και με το Amir Bey δυσκολεύονται να χωρέσουν στην προβλήτα του Λιμανιού.

Οι αρμόδιες αρχές απευθύνθηκαν στις δικαστικές αρχές για να ληφθεί η απόφαση της μετακίνησης του πλοίου ώστε να μπορεί το λιμάνι να συνεχίσει να δουλεύει και ήδη το πλοίο έχει μετακινηθεί έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για οποιαδήποτε άλλη άφιξη.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.