Πλήθος κόσμου στο Ιστορικό Κέντρο! – Έσπασαν τα μπότια για την πρώτη Ανάσταση! (φώτο – βιντεο)

Πλήθος κόσμου στο Ιστορικό Κέντρο! – Έσπασαν τα μπότια για την πρώτη Ανάσταση! (φώτο – βιντεο)

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες και με σύμμαχο τον καλό καιρό βρέθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας αλλά και στο γραφικό στενό του Σαϊτάν Παζάρ για να δουν αλλά και να συμμετάσχουν στο έθιμο με τα μπότια, έθιμο το οποίο κρατά από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Το έθιμο αναβιώνει κάθε χρόνο προσελκύοντας πολλούς ντόπιους αλλά και τουρίστες και αποτελεί από τα πιο γνωστά έθιμα της περιοχής. Παλιότερα γινόταν μόνο στο  Σαϊτάν Παζάρ, αλλά τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία των καταστηματαρχών του Ιστορικού κέντρου, γίνεται και στον πεζόδρομο του Ιστορικού κέντρου με μεγάλη επιτυχία!

Τη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα πλαισίωσε η φιλαρμονική του Λούρου, ενώ στην Οδό Μπάλκου υπάλληλοι του δήμου προσέφεραν στον κόσμο το παραδοσιακό σουτζούκι ενώ το ξεχωριστό αυτό έθιμο πλαισίωσε με την παρουσία του το συγκρότημα κρουστών “Κροταλάρτα”.

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 20960 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.