Περιοδεία του Βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη στην Κρυοπηγή, που επλήγη από κατολισθήσεις

Σε συνέχεια της περιοδείας κλιμακίου της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ στην Κρυοπηγή που επλήγη  από κατολισθήσεις, ο Βουλευτής του κόμματος Νίκος Μωραΐτης επισκέφθηκε το χωριό όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και την επιτροπή αγώνα.

Άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων και τις διεκδικήσεις τους με βάση το πρόβλημα που προέκυψε, συμμερίστηκε την απόγνωσή τους και τους υποσχέθηκε πως από πλευράς ΚΚΕ θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πιεστεί η κυβέρνηση και οι φορείς για άμεση αποζημίωση αλλά και τη διενέργεια μελετών του φαινομένου για να μη κινδυνέψουν στο μέλλον ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων για ένα φαινόμενο που δεν είναι καινούργιο αλλά υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά οι φορείς κωφεύουν στις εκκλήσεις των κατοίκων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τους κατέστησε σαφές όμως πως ο μόνος δρόμος είναι η διεκδίκηση των ίδιων των κατοίκων από το δήμο και τους κρατικούς φορείς για αποζημιώσεις, μελέτες κλπ και να μην αφήσουν τις διεκδικήσεις τους στα χέρια άλλων.

Να παλέψουν ώστε άμεσα το Δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει πως το χωριό πρέπει να ενταχθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης για το εγκρίνει η περιφέρεια Ηπείρου. Να διεκδικήσουν να γίνουν μελέτες του φαινομένου και προτάσεις αποκατάστασης.

Από πλευράς ΚΚΕ το πρώτο βήμα έγινε με αναφορά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος προς τα αρμόδια υπουργεία και έπεται επερώτηση.

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών

 

Οι βουλευτές Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος

 

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το ψήφισμα της επιτροπής αγώνα κατοίκων Κρυοπηγής Πρέβεζας που επλήγη από κατολισθήσεις λόγω της διάβρωσης του εδάφους και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

 

 

 

Αθήνα 13/4/2018

Οι καταθέτοντες βουλευτές

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22771 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.