Πεντάγωνο: Δεν επιβεβαιώνει ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας – «Το εξετάζουμε»

15 Νοεμβρίου | 23:20 μμ | 2022

Loading

Μοιραστείτε το:

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αναφορές ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Γνωρίζουμε τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μια τοποθεσία στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Μπορώ να σας πω ότι επί του παρόντος δεν έχουμε καμιά πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτές τις αναφορές και εξετάζουμε περαιτέρω το θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που συγκλόνισε σήμερα το χωριό Przewodow στην ανατολική Πολωνία, σε μικρή απόσταση από τα ουκρανικά σύνορα.

Ο πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός ZET είχε αποδώσει νωρίτερα την έκρηξη σε «αδέσποτους» πυραύλους, στον απόηχο των σφοδρών πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε επίσης πληροφορίες αξιωματούχου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών – τον οποίο δεν κατονόμασε – ότι η έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε από ρωσικούς πυραύλους.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι συγκάλεσε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ετικέτες:

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Μιχάλης Μίχος
Παναγιώτης Κουνιάκης
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης