Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Αλέξανδρος Παπαγεωργίου-Απομνημονεύματα»

Το βιβλίο «Αλέξανδρος Παπαγεωργίου –Απομνημονεύματα» παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας.Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία Ν.Πρέβεζας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας. Τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Αλέξανδρου Παπαγεωργίου αποτυπώνει τις μνήμες του από την συμμετοχή του στα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα (από την συμμετοχή του στην Μικρασιατική Εκστρατεία, τον πόλεμο του 1940 αλλά και την μετάβασή του στην Αίγυπτο και το Σουδάν).

Γ ια το βιβλίο μίλησαν οι : Γεώργιος Κούρτης, επίτιμος πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, τ. πρόεδρος Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην Δήμαρχος Δράμας, Πέτρος Αρταβάνης, υποστράτηγος ε.α. και Σπύρος Σκλαβενίτης, δρ. Ιστορίας, προϊστάμενος ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Πρέβεζας, χαιρετισμό έκανε και ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος, ενώ όπως τόνισε η κ.Τζούρου -η οποία ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην παρουσίαση και όλους όσοι συνέβαλλαν στην έκδοση του βιβλίου- τα έσοδα από την πώληση του στο Βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης θα ιατεθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Iεράς Μητρόπολεως.

Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος κα Ελένη Συνεσίου ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσε ο κ. Κοσμάς Μαρκής. Ακόμη προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Τσόκα με τίτλο «Μια ζωή αφιερωμένη στην πατρίδα».

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23856 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.