Παραίτηση του Βαγγέλη Συγκούνα ζήτησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο! Απάντηση Καζάκου, Κώτση, Βαρτελάτου, Ροπόκη στην επιστολή του προέδρου του Δ.Λ.Τ. (ηχητικό)

Συζήτηση για το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και απάντηση με αφορμή τη δημόσια επιστολή του κ Συγκούνα έδωσαν χθες η κα Παρθενία Καζάκου, ο κ Δημήτρης Κώτσης, η κα Στέλλα Βαρτελάτου και ο κ Βαγγέλης Ροπόκης. Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος του Δ. Λιμενικου Ταμείου Βαγγέλης  Συγκούνας απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

Ανεβάζοντας ιδιαίτερα τους τόνους και δίνοντας ουσιαστικά απάντηση στον ισχυρισμό του κ Συγκούνα ότι «η τωρινή διοίκηση επανάφερε την νομιμότητα» η κα Καζάκου ζήτησε να γίνει η συζήτηση παρόλο που ο κ Συγκούνας απουσιάζει καθώς όπως είπε: «Είμαστε έξι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι βαλλόμαστε και συκοφαντούμαστε κατάφωρα και στοχευμένα. Έχω έρθει με ντοκουμέντα και στοιχεία να αποδείξω ότι δε συμβαίνει. Δε γίνεται να ”σέρνονται” τα γραφόμενα του κου Συγκούνα. Υπάρχει η λογική να ξεχαστεί το πράγμα και όλα καλά. Δεν είναι έτσι κ. συνάδελφοι. Εάν εσείς βαλλόσασταν με τέτοιες συκοφαντικές εκφράσεις θα θέλατε να αντιδράσετε. Εμείς δε μιλήσαμε, αλλά πρέπει να παρουσιάσουμε στοιχεία. Ζητώ για λόγους ηθικής και δεοντολογίας να συζητηθεί».

Η κα Καζάκου σημείωσε ότι η «επιστολή αυτή προσβάλει και συκοφαντεί στοχευμένα και κατάφωρα την προηγούμενη διοίκηση”, αναφέρθηκε στη μετατόπιση του κυματοθραύστη σημειώνοντας ότι σε έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου δεν εκφράζεται αντίρρηση για τη μετατόπισή του ώστε να χρησιμοποιεί ο εμπορικός λιμένας το δυτικό κρηπίδωμα. Πρόσθεσε δε ότι ο κυματοθραύστης αναφέρεται σε ΦΕΚ ως πλωτός. Χαρακτηριστικά καταθέτοντας τα έγγραφα διερωτήθηκε: Τι πρέπει να καταθέσουμε για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε… ελέφαντες;

Η κα Καζάκου ακόμηπρόσθεσε  «Την απόφαση που πήραμε τη γνώριζε ο κ. Δήμαρχος και συμφωνούσε απολύτως. Γι’ αυτό και την καταθέσαμε. Και μάλιστα ο Δήμαρχος ήταν της άποψης να είναι ο κυματοθραύστης 12 με 15 μέτρα βορειότερα. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί τη νομιμότητα αυτής της απόφασης. Εμείς δεν καταγγείλαμε κανέναν. Το ζήτημα που ενόχλησε είναι προφανώς η ερώτησή μου για ποιο λόγο άλλαξε τόσο σοβαρή απόφαση μέσα σε τρεις-τέσσερις μήνες. Τι νέο υπάρχει που να οδηγεί στην αλλαγή αυτή; Ήταν ένα έγγραφο ερώτημα και δεν υπήρχε απάντηση. Δε γνωρίζω αν μπορεί να απαντήσει ο κ. Δήμαρχος. Ο κ. Συγκούνας μου είπε ξεκάθαρα ότι ο κ. Δήμαρχος είναι ενήμερος για όλα.Να υποβάλω δύο ερωτήματα. Η παραχώρηση δημόσιου χώρου χωρίς ανταλλάγματα, που θα εξυπηρετεί τη Μαρίνα, θα είναι ιδιοκτησίας της και θα λειτουργεί ως υποσταθμός, λειτουργεί προσθετικά;»

Ο κ Κώτσης στη συνέχεια πήρε το λόγο και κάλεσε τον Δήμαρχο να υποχρεώσει άμεσα τον κ Συγκούνα είτε να ανακαλέσει, είτε να παραιτηθεί. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Σας είναι γνωστή η επιστολή-απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βαγγέλη Συγκούνα στους επαγγελματίες του Εμπορικού Λιμένα Πρέβεζας, η οποία  σχολιάστηκε έντονα τόσο από τα τοπικά ΜΜΕ, όσο και από την κοινή γνώμη της Πρέβεζας. Σας είναι επίσης γνωστό,διότι και να θέλαμε δεν μπορούσαμε να  το κρύψουμε,  ότι το συγκεκριμένο κείμενο  ενόχλησε πολλούς από όσους συμμετείχαμε τα προηγούμενα χρόνια  στη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, ο συντάκτης της επιστολής του νυν Προέδρου του ΔΛΤ, μας εγκαλεί για  αποφάσεις οι οποίες δεν ήταν νόμιμες…
Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε  για παράδειγμα μία συγκεκριμένη παράγραφο της επιστολής παρά ως ευθεία καταγγελία για παράνομη απόφασή μας, από την οποία μάλιστα προέκυπταν νομικές και ποινικές ευθύνες…και ευτυχώς ήρθε ο κ. Συγγούνας να μας προστατεύσει; Αναφέρει η επιστολή του κ. Συγγούνα ή όποιου άλλου την έγραψε: “Η προηγούμενη διοίκηση παίρνοντας μια πολιτική απόφαση αποφαίνεται την βόρεια μετατόπιση κατά 6 μέτρα παραβιάζοντας τους όρους της σύμβασης και ουσιαστικά αυτή είναι που αλλάζει την απόφαση για τον κυματοθραύστη και όχι η τωρινή διοίκηση η οποία απλά επανέφερε την νομιμότητα του δημοσίου έναντι νομικών αλλά και ποινικών ευθυνών οι οποίες προκύπτουν σε μεταβολή των όρων σύμβασης μονοσήμαντα και αυθαίρετα”.
Βγάζει κανείς άλλο συμπέρασμα από αυτό που προανέφερα;
Μπορεί να μας δώσει κάποιος μια λογική εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Συγγούνα σ’ αυτή τη δημόσια καταγγελία σε βάρος μας;
Επειδή όμως δεν πρόκειται να πάρω πειστικές απαντήσεις και πλέον δεν είμαι διατεθειμένος να αρκεστώ σε μισόλογα και χτυπήματα στην πλάτη, θέλω να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση:
Δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ τέτοιες λογικές και συμπεριφορές και δηλώνω δημόσια ότι, αν ο κ. Δήμαρχος ΑΜΕΣΑ δεν υποχρεώσει τον κ. Συγγούνα  να  ανακαλέσει ΔΗΜΟΣΙΑ τα όσα αναφέρει ή υπονοεί  για την προηγούμενη διοίκηση ή σε αντίθετη περίπτωση δεν τον υποχρεώσει σε  παραίτηση, τότε  θέλω να γνωρίζετε ότι θα εξετάσω πολύ σοβαρά την παραμονή  μου  στην παράταξη της πλειοψηφίας.
Όλα έχουν τα όριά τους, ακόμη και οι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες»

Η Στέλλα Βαρτελάτου στη συνέχεια σημείωσε: «Όλα τα ΦΕΚ αναφέρουν για πλωτό κυματοθραύστη. Θα πρέπει οι οριστικές μελέτες ή το Δ.Σ. του Ταμείου να αποφασίσει για τη θέση του κυματοθραύστη. Αυτό αφορά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Τα άλλα τα λύνει το κεντρικό Κράτος. Είναι τεράστιες οι διαφορές ανάμεσα σε ένα σταθερό έργο και ένα πλωτό έργο. Σε αυτό το κομμάτι ο κ. Συγκούνας δεν έφερε τη νομιμότητα, την αναιρεί. Προκύπτει ένα ζήτημα πολιτικό. Τι άλλαξε στη λιμενική μας πολιτική με τη νέα διοίκηση;»

Ο Βαγγέλης Ροπόκης ακόμη ανέφερε: «Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος του ΔΛΤ έκανε ένα λάθος. Έπρεπε η έκφρασή του να είναι πιο συντηρητική. Δεν πιστεύω ότι κάποιος από εμάς ήθελε να πάρει μία λάθος απόφαση. Μία ομόφωνη απόφαση δεν είναι δυνατόν να είναι λάθος.»

Ο Δήμαρχος κ Χρήστος Μπαίλης προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες ανέφερε:

« Εγώ μπορώ να βεβαιώσω ότι δεν έγινε τίποτα παράνομο. Ούτε πρόκειται να γίνει. Αύριο έχω συνάντηση με τους λιμενεργάτες και όλους στο γραφείο μου. Δεν είναι σωστό να λέγονται τέτοιες κουβέντες. Μπορούμε να λέμε κορώνες. Εμένα μου αρέσει η σεμνότητα και τα λίγα λόγια.(…)

Μη τα μεγαλοποιούμε και τα κάνουμε τραγικά. Στόχος μας είναι να πάει το εμπορικό λιμάνι ανατολικά. Εμμένουμε ότι στο δυτικό προβλήτα κατ’ εξαίρεση να δένει πλοίο. Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους τους συναδέλφους. Δεν έκανα καμία παρέμβαση. Δεν είναι του χαρακτήρα μου»

Ακούστε το ηχητικό:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23921 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.