Παράστασης πολιτικής αγωγής των πλημμυροπαθών στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας – Γιαπρός: ” Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό που συνέβη”

Παράσταση πολιτικής αγωγής, δια του συνηγόρου τους, κ.Βασίλειο Γιάπρο υπέβαλαν σήμερα Τετάρτη 28/2 πλημμυροπαθείς της Δ.Ε. Λούρου. Μαζί τους ήταν και ο Πολιτικός Μηχανικός κ.Διονύσης Καλλίνικος ως τεχνικός σύμβουλος.

Σε δήλωση του προς τα τοπικά ΜΜΕ ο κ.Γιάπρος δήλωσε:

“Ως γνωστόν στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017 στη περιοχή του Λούρου συνέβη ένα πλημμυρικό φαινόμενο το οποίο είχε ως αποτέλεσμα πάρα πολλοί συμπολίτες μας να υποστούν πολύ μεγάλες ζημιές στις περιουσίες τους (σπίτια, αποθήκες, προσωπικά αντικείμενα, αγροτικές καλλιέργειες), μάλιστα και το σημαντικότερο κινδύνεψαν ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Πραγματικά οι άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πρέβεζας υπερέβαλαν εαυτούς και κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες στο να σώσουν συμπολίτες μας στην Δ.Ε. Λούρου εκείνη τη βραδιά.

Η παρουσία μας σήμερα στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας συνίσταται στο γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες, ενδεχομένως και άλλοι στον μετέπειτα χρονικό διάστημα υπέβαλαν δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης προκειμένου αφενός μεν να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες και να επιβληθούν οι κυρώσεις σε αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για αυτά τα οποία συνέβησαν αφετέρου δε να μπορέσουν να διεκδικήσουν μέσω της νόμιμης δικαστικής οδού των διοικητικών και αστικών δικαστηρίων αποζημιώσεις προκειμένου να αποκατασταθούν οι πολύ μεγάλες ζημιές οι οποίες υπέστησαν.

Εγώ θέλω να πω ότι είναι πραγματικά θαύμα το γεγονός πως δεν θρηνήσαμε θύματα εκείνο το βράδυ, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο το ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό το οποίο συνέβη…είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν δύο υδατορέματα – παραπόταμοι ο ανανίας και ο ξυδιάς οι οποίοι είχανε πάρα πολλά χρόνια να καθαριστούν και εξαιτίας της αμέλειας γιατί το αδίκημα τελείται και με πράξη και παράλειψη, εξαιτίας της παράλειψης των αρμοδίων των υπευθύνων να γίνει ο καθαρισμός αυτών των δύο υδατορεμάτων, πλημμύρισαν ανέβηκε η στάθμη και για αυτό πλημμύρισε η περιοχή αριστερά όπως πηγαίνουμε προς περιοχή του Λούρο με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές οι συμπολίτες μας. Λέω από τη μια μεριά ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα από την άλλη όμως θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ένα μάθημα γιατί σήμερα, μετά το συμβάν..πάντα ενεργούμε μετά, τα υδατορέματα καθαρίζονται. Δεν μπορεί να γίνει λόγος για ακραίο καιρικό φαινόμενο, γιατί μετά την 1η Δεκεμβρίου του 2017, μέσα στο τρίμηνο που μεσολάβησε (Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος) είχαμε ακόμα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα με ακόμα μεγαλύτερο ύψος βροχής από εκείνη την βραδιά, αλλά τα ρέματα δεν πλημμύρισαν πάλι γιατί ξεκίνησαν οι εργασίες καθαριότητας. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, όσοι συμπολίτες έχουν υποστεί ζημιές θα παραστούν στη διαδικασία αυτή με ότι ο νόμος προβλέπει και πιστεύουμε θα υπάρξει αίσιο τέλος, έτσι ώστε πρωτίστως να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους , δευτερευόντως δε να οι συμπολίτες μας”.

Για την παρουσία στα δικαστήρια του Πολιτικού Μηχανικού Διονύση Καλλίνικου, ο κ.Γιάπρος ανέφερε  “ο κ. Διονύσης Καλλίνικος είναι τεχνικός σύμβουλος στην προσπάθεια που γίνεται για τον καταλογισμό των ευθυνών και την αποκατάσταση των ζημιών, είναι τεράστιο το έργο που έχει προσφέρει και πολύ μεγάλη η συμβολή του στο να ενταχθεί η έκθεση πραγματογνωμοσύνης και η τεχνική έκθεση η οποία θα κατατεθεί αρμοδίως στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, βεβαίως εκτός από την επαγγελματική του ιδιότητα είναι γνωστή η ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, είναι ενεργός πολίτης συμμετέχει πάρα πολλά χρόνια στα κοινά και αυτό τον τιμά ιδιαίτερα που προσφέρθηκε να βοηθήσει τους συμπολίτες μας στην Δ.Ε. Λούρου”.

Σε δήλωση του κ.Καλλίνικος ανέφερε: “Περπατήσαμε τα δύο αυτά υδατορέματα. Διαπιστώσαμε ότι τώρα έχουν γίνει καθαρισμοί. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει καθαρισμοί πριν τις πλημμύρες και όλα θα είχαν αποφευχθεί”..

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23816 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.