Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος στον Prisma 91,6: Στην Ελλάδα έχουμε φορολογία Σουηδίας με παροχές Σομαλίας

Ο διδάκτωρ Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών και στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 για την υψηλή φορολογία που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Όπως είπε όταν μιλάμε για ελεύθερο επαγγελματία και ατομική επιχείρηση, μιλάμε για πραγματική αγορά και αν δεν της δώσουμε χώρο τότε δεν θα ξεμπλέξουμε ποτέ από τα Μνημόνια, τις επιτροπείες και την μιζέρια που έχουμε περιπέσει.
Δεν πρόκειται συνεχώς να περιμένουμε νέα χρήματα από δάνεια, καθώς αυτά πρέπει να έρθουν από φορολόγηση νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, που θα βρούνε επιτέλους κάποιο εύρωστο και γόνιμο έδαφος να αναπτυχθούν.
Στο συγκεκριμένο εκκαθαριστικό ωστόσο όταν κάποιος τολμά να δηλώσει ότι τον πρώτο χρόνο έβγαλε στην επιχείρηση του 72.000 ευρώ θα πληρώσει τον 52.000 ευρώ σε φόρο και του μένουν 20.000 ευρώ να πληρώσει ΕΦΚΑ-ΕΝΔΙΑ αν έχει σπίτι, ΔΕΚΟ σπιτιού και του μένει ένα χαρτζιλίκι 300 ευρώ τον μήνα.


Η κλίμακα φορολογίας σε αυτό το επίπεδο εσόδων είναι στο 45% σε αυτό το επίπεδο εσόδων, θα πληρώσει 100% προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο, που θα έπρεπε το κράτος να προσφέρει διευκόλυνση του νέου επιχειρηματία, θα πληρώσει 27% ασφαλιστικές εισφορές, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, καθώς και τα πάγια έξοδα του.
80% επιβαρύνεται ο κάθε επιχειρηματίας για να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση, χωρίς αυτά τα χρήματα να είναι ανταποδοτικά και να παίρνει πίσω παροχές υγείας ή ελπίδα για μια καλή σύνταξη στο μέλλον ίσως άξιζε μια υπομονή.
Στην βόρεια Ευρώπη, υπάρχουν οικονομίες, που έχουν υψηλή φορολογία, ωστόσο έχουν υψηλές παροχές, καθώς δεν θα χρειαστεί να στείλει το παιδί του φροντιστήριο κάποιος, η να κάνει ιδιωτική ασφάλιση για την υγεία του, θα έχει σωστούς δρόμους και άλλες κοινωνικές παροχές.
Εμείς έχουμε φορολογία Σουηδίας με παροχές Σομαλίας, ανέφερε.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.