«Πέρασε» το master plan για το Σολωμού και το πεδίο βολής στο δημοτικό συμβούλιο – Ακούστε όλη τη συζήτηση

Η Πρώτη φάση της Υπηρεσίας σύνταξης «master plan», των στρατοπέδων «ΣΟΛΩΜΟΥ» και “ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ (Πεδίου Βολής)” απασχόλησε έντονα και για πολλές ώρες την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, θέμα το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε το ενδιαφέρον διάφορων φορέων και συλλόγων που έδωσαν το παρών.

Μετά από συζήτηση σχεδόν 5 ωρών  «πέρασε»  η παραλαβή της πρότασης που κατέθεσε η εταιρία Γ.Ε ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, η οποία έχει αναλάβει τη σύνταξη του Master Plan.

Υπέρ της παραλαβής ψήφισε μόνο η παράταξη της πλειοψηφίας του κ. Μπαϊλη έχοντας ωστόσο και… απώλειες. ΠΑΡΩΝ ψήφισαν οι κ.κ. Κώτσης και Κατσιπανέλης, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Νίτσας και η ΑΣΥΠ, ΚΑΤΑ η Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία, η Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Την εισήγηση του θέματος έκανε η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας κ. Ντίνα Μωραϊτη, ενώ στη συνέχεια οι μελετητές  της εταιρίας «Γ.Ε ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» , ο κ. Τσιρώνης και η κ. Ζώη παρουσίασαν την πρόταση τους, η οποία όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν- προέκυψε μετά και την συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης το Σεπτέμβρη του 2017.

Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν αρκετοί πολίτες για να εκφράσουν  την αντίθεσή τους στην επένδυση ενώ μίλησαν εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Παντοκράτορα, του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας, του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ α’ βαθμού Ν. Πρέβεζας, της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας, του ΚΚΕ, της Περιβαλλοντικής Εταιρείας Πρέβεζας, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα».

Η τελική πρόταση περιλαμβάνει:

Για το Στρατόπεδο Σολωμού περιλαμβάνει:

Τον εκσυγχρονισμό των Ιαματικών Λουτρών, με την δημιουργία ενός θερμαλιστικού κέντρου με κατασκευή ανοιχτής πισίνας.

Δημιουργία Εμπορικού Κέντρου 2 .000 μέτρων στο σημείο όπου βρίσκονταν οι κατοικίες των στρατιωτικών.

Δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 5 *  και 2.600 τετραγωνικών μέτρων, στην οποία θα υπάρχει συνεδριακό κέντρο με δυνατότητα φιλοξενίας 500 ατόμων και spa.

Πεζόδρομος 7 στρεμμάτων απόλυτα προσβάσιμος για τους πολίτες.

Για το Πεδίο Βολής περιλαμβάνει:

Δημιουργία Resort 5 * με μικρές μονοόροφες κατασκευές με όλο το συγκρότημα ενταγμένο στο πράσινο της περιοχής.

Μεγάλο Αθλητικό Συγκρότημα.

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση:

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24000 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.