Πέλλα Καλογήρου: Σκοπός της συνάντησης αυτής η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Συνάντηση για την σύσταση συντονιστικού οργάνου των φιλοζωικών οργανώσεων της ευρύτερης περιοχής Ηπείρου και Ιονίου πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 2 Νοέμβρη στις 12.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας η « Παρέμβαση για τα ζώα –Πρέβεζα».

Στο κάλεσμα της πρόσκλησης της Παρέμβασης για τα ζώα, ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων, από τα Γιάννινα, Ηγουμενίτσα, Άρτα, Λευκάδα και Πάλαιρο, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για το πώς πρέπει να γίνει η σωστή ενημέρωση.

Στη συνάντηση μίλησε η κ. Πέλλα Καλογήρου από την Παρέμβαση για τα Ζώα, τονίζοντας πως σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και τα προβλήματα κακοποιήσεων και εγκατάλειψης καθώς και ο συντονισμός καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών στις πόλεις και τα χωριά των Νομών μας.

Κομβικό σημείο, όπως είπε, είναι σαν σύλλογος να ασκήσουν την επιρροή τους στους πολίτες και τις πιέσεις τους σε Περιφέρεια και Δήμους εκμεταλλευόμενοι το νομοσχέδιο περί προστασίας των ζώων. Τα περιστατικά είναι πολλά και όλοι έχουμε υπάρξει μάρτυρες, η στείρωση είναι λέξη άγνωστη, η κακοποίηση ζώων είναι καθημερινό φαινόμενο και τα δηλητήρια δίνουν και παίρνουν.

Όπως ακούστηκε, επιβάλλεται να ενημερωθούν οι δημοτικές αρχές στο να βοηθήσουν στο πρόβλημα αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων με πρόγραμμα εμβολιασμών, τζιπαρίσματος και στείρωση αφού σχετίζεται με τη δημόσια υγεία. Στη συζήτηση τονίστηκε πως θα δημιουργηθεί υλικό ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με σκοπό δυο κατευθύνσεις, σχολεία και ύπαιθρο, καθώς και σποτάκια ευαισθητοποίησης μέσω ραδιοφωνικών σταθμών .

DSC 0027Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.