Ο Cyber Expert Θεοφάνης Κασίμης αναλύει στον Prisma 91,6 γιατί χακάρονται τα προφίλ των ελλήνων της showbiz ..

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη δραστηριότητα από χάκερς προς τα προφίλ των ελλήνων της showbiz σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα που έχουν λογαριασμούς με σκοπό την εισβολή σε αυτά.

Αρκετοί επώνυμοι από τον χώρο της showbiz βρέθηκαν στα γραφεία της εταιρείας μας και μας ενημέρωσαν πώς τα προφίλ τους έχουν πέσει θύματα χάκερς και τους έχουν κλειδώσει έξω από αυτά. Για λόγους εμπιστευτικότητας δεν θα αποκαλύψουμε ποιοι ήταν.

Σίγουρα οι επιθέσεις χάκινγκ σε όλο τον κόσμο δεν αποτελούν κάτι διαφορετικό από αυτό που γίνεται και στην Ελλάδα, μιας και επιθέσεις χάκερ σε πληροφοριακά συστήματα, οργανισμούς και σε λογαριασμούς κοινωνικών δικτών συνθέτουν την καθημερινότητά τους. Μόνο που μια επίθεση σε προσωπικό λογαριασμό, διάσημου ή μη, και συνάμα η διαρροή προσωπικών ευαίσθητων δεδομένων περνάει σε άλλη βάση.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός όταν μια νέα επίθεση χάκερ σε λογαριασμούς επωνύμων καλλιτεχνών του εξωτερικού βγήκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από προσωπικές τους στιγμές. Ήταν η τρίτη κατά σειρά διαρροή επωνύμων καλλιτεχνών για αυτό και ονομάστηκε ως Fappening v3.0.

 

 

 

 • Τι είναι το Fappening;

  Fappening είναι η δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών και videos διαφόρων διασημοτήτων από παραβίαση των προσωπικών τους λογαριασμών. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει 3 διαρροές, εξού και η τελευταία που αναφέραμε και πιο πάνω ονομάστηκε ως Fappening v3.0, και αυτό δεν δείχνει να τελειώνει.

  Ίσως οι χάκερ αυτή τη στιγμή να έχουν βάλει στο στόχαστρο την ελληνική showbiz για αυτό βλέπουμε τις τελευταίες μέρες συνεχόμενα χακαρίσματα λογαριασμών σε πολλά πρόσωπα επώνυμων ελλήνων καλλιτεχνών, θέλοντας να δημιουργήσουν ένα Ελληνικό Fappening με προσωπικές στιγμές Ελλήνων που μόνο σκοπό έχουν τον διασυρμό του ατόμου.

  Εφιστούμε την προσοχή όλων για να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

  Για το λόγο αυτό δημοσιεύουμε συμβουλές ασφάλειας για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους λογαριασμούς μας στα κοινωνικά δίκτυα:

  Δεν ανοίγουμε λινκ από αγνώστους
  Δεν ανοίγουμε emails από άγνωστες πηγές
  Δεν έχουμε αποθηκευμένα ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα στο σύννεφο (Cloud, iCloud, κ,α)
  Δεν στέλνουμε προσωπικές μας πληροφορίες και προσωπικά μας δεδομένα μέσω διαδικτύου.

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22708 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.