Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης στον Prisma 91,6

Σε συνέντευξή του στον Prisma 91,6 και στον Κώστα Καζαντζίδη ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης μίλησε για τα σημαντικά θέματα της περιοχής.

Αρχικά μίλησε για τους οδικούς άξονες, για τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Καλογήρου υποστήριξε ότι υπάρχουν 25 εκατομμύρια και μόλις δημοπρατηθεί αυτό το έργο θα διεκπεραιωθεί καθώς επίσης ότι είναι έτοιμο και το κομμάτι Πάργα – Μεσοπόταμος. Υποστήριξε ότι έχουν προτείνει να γίνει η ανάλογη σύσκεψη και περιμένουν το αποτέλεσμα.

Σημαντικό ήταν το ερώτημα σχετικά με τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση. Ο Περιφερειάρχης έδωσε κατευθύνσεις κι υποστήριξε ότι αν η περιφέρεια ήταν κρατική δε θα δούλευε. Ανέφερε ωστόσο: «Μεταρρύθμιση ναι, αλλά μεταρρύθμιση χωρίς να ξεχωρίσει η εκτελεστική εξουσία, κι εκεί μπαίνει το ερώτημα της απλής αναλογικής, ως ένα «κοινοβούλιο»  το περιφερειακό συμβούλιο , δε μπορεί να γίνει δουλειά, κι αν θέλουν να μπουν σε άλλα πράγματα από αυτά του Καλλικράτη, θέλει δουλειά ουσίας».

Όσον αφορά το θέμα των δασικών χαρτών είπε ότι η Ήπειρος είναι ταυτισμένη με τον πρωτογενή τομέα. Το μεγάλο πλεονέκτημα που υπάρχει με την ποιότητα των κτηνοτροφικών προϊόντων είναι κάτι που δε θα αλλάξει το κατά κεφαλήν εισόδημα κι είναι πολύ σημαντικό. Με τη δημιουργία δασικών χαρτών θα καταστραφεί ότι προσφέρει η φύση. Ανέφερε : «Ναι στα δάση με νομοθετικές ρυθμίσεις που δε θα κάνουνε ζημιά». Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση από τις αρμόδιες αρχές για την επίλυση των προβλημάτων. Θα πρεπε να γίνει νομοθετική ρύθμιση όπως στην Ευρώπη, να γίνει ταύτιση με την Ευρώπη.  Αν δεν εφαρμοστούν οι χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλο αυτό το γίγνεσθαι και ότι αποφάσεις πάρθηκαν με το νόμο του ’15 , όλο αυτό θα ναι ένα ενσυνείδητο έγκλημα εναντίον της Περιφέρειας και του Πρωτογενή τομέα.

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης κι είπε ότι τα χρήματα που υπάρχουν δε φτάνουν για τις 13 Περιφέρειες. Ευελπιστεί να πάνε όλα καλά και στο επόμενο δίμηνο να υπογραφεί η σύμβαση ούτως ώστε στα επόμενα δύο χρόνια από τώρα να λειτουργεί άψογα η ανακύκλωση στην Ήπειρο.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24004 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.