Ο Κώστας Μπάρκας στον Prisma 91,6 – Απαντάει για τα Κ.Υ. Πάργας – Καναλακίου, την κάρτα απεριορίστων διαδρομών Ακτίου και σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τους Μιχάλη Μίχο και Χάρη Τσάντη.

Ο βουλευτής από το στούντιο του Prisma μίλησε για την απόφαση εκταμίευσης της δόσης σχολιάζοντας ότι «εκταμιεύεται η δόση παρά τα δημοσιεύματα ότι κάπου κολλάει το πράγμα, που  ήταν φαντασιακά, ολοκληρώνεται μια δύσκολη διαδρομή για την κυβέρνηση. Η δόση είναι σε μέγεθος μεγαλύτερη και από αυτή που περιελάμβανε το πρόγραμμα κατά 1,8 δις. Είναι το τέλος μια δύσκολης περιόδου και αγωνίας, έρχεται την κατάλληλη στιγμή ολοκληρώνεται επί της ουσίας το μεγαλύτερο ποσοστό του προγράμματος και σε μια καλή στιγμή για τη χώρα μας που τα στοιχεία του τουρισμού δείχνουν ότι θα καταρρίψουμε το όριο των 30 εκ τουρίστών. Θα πάμε πολύ καλά και θα δημιουργηθεί μια καλή ψυχολογία στην οικονομία μας».  Παράλληλα σχολιάζοντας την επέτειο των 2 χρόνων από το δημοψήφισμα και όσα ο κ Βαρουφάκης έδωσε στη δημοσιότητα σχετικά με αυτή την περίοδο ανέφερε «ο κ Βαρουφάκης ήταν υπουργός οικονομικών και αποφάσισε να γίνει συγγραφέας. Ο καθένας διεκδικεί για το ρόλο του αυτό που ο ίδιος αντιλαμβάνεται. Οφείλει να αποδείξει τα λεγόμενά του και τα γραφόμενά. Δε θα μπω σε διαδικασία συνωμοσιολογίας. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός απαντάνε με πάσα αλήθεια στους ισχυρισμούς Βαρουφάκη».

Ο Κώστας Μπάρκας μίλησε για την πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού καθώς όπως σημείωσε ο νόμος αυτός ενεργοποιείται στις 3 Αυγούστου 2017, όπου κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους: www.keyd.gov.gr  και κάθε ελεύθερος επαγγελματίας  μπορεί να υποβάλλει αίτηση απευθείας στην Α.Α.Δ.Ε. ή/και στον Ε.Φ.Κ.Α.. Όπως ανέφερε πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση για τη διευθέτηση όλων των χρεών των βιώσιμων επιχειρήσεων. Παράλληλα, θέτει το πλαίσιο για τη ρύθμιση των χρεών των ελευθέρων επαγγελματιών προς το δημόσιο.

Παράλληλα σχολίασε τις δηλώσεις Τσοχατζόπουλου ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ της περιόδου Σημίτη. «Μακριά από εμάς τέτοιου είδους αντιλήψεις» ανέφερε. «Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αλλάξει πολλά ονόματα. Θα μπορούσε να ονομαστεί ουρά της Νέας Δημοκρατίας» σχολίασε αναφερόμενος στις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου του κόμματος. Ωστόσο σημείωσε ότι ο χώρος αυτός πρόσφερε αρκετά πράγματα στη χώρα τη δεκαετία του 80. «Ο χώρος έχει προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία. Αυτοί που έχουν την ηγεσία του κόμματος να είναι ουρά της ΝΔ είναι μια αντίληψη που δεν μπορώ να υπερασπιστώ». Σε σχέση με την πόρτα που είχε ανοίξει ο πρωθυπουργός για συζήτηση με το χώρο του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε: «Δεν αφήνουμε κανέναν άνθρωπο, συνομιλούμε με όσους έχουνε μια προοδευτική αντίληψη, αλλαγής της πολιτικής κατάστασης της χώρας. Παρόλα αυτά δε θα αφήνουμε ασχολίαστα πράγματα που έχουν συμβεί. Ότι 2 πολιτικά κόμματα χρωσταν 400 εκ δεν μπορούμε να τα αφήνουμε στη λήθη».

Σε σχέση με τα τοπικά προβλήματα ο Κώστας Μπάρκας αναφέρθηκε αρχικά στο πρόβλημα που υπάρχει με τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου: «Είναι σοβαρό το θέμα. Έχουμε πρόβλημα σε όλα τα Κ.Υ. τη χώρα. Στο νομό είναι δύο κέντρα Υγείας που πρέπει να στηριχθούνε.  Έχουμε μια 8ετιά που δεν έχει μπει νέος γιατρός στα Κ.Υ. και προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Προσπαθήσαμε  να στηρίξουμε την καρδιά της δημόσιας υγείας δηλαδή τα δημόσια νοσοκομεία και νομίζω τα καταφέραμε. Έχουμε φέρει περίπου 20 γιατρούς στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, σταματήσαμε τη συζήτηση περί κλεισίματος, δουλεύει άρτια πλέον το νοσοκομείο. Πρέπει να δούμε το θέμα των Κ.Υ. Ο κόσμος έχει δίκιο και καλά κάνει και διεκδικεί. Διεκδικούμε να βρούμε ιατρικό προσωπικό για τα Κ.Υ. Ανοίξαμε θέσεις επικουρικών και το ‘15 και το ‘16, δυστυχώς κανείς γιατρός δε βρέθηκε να έρθει, και ο δήμος έδωσε κατάλυμα, ο νομός είναι άγονος που σημαίνει ότι το επικουρικό προσωπικό δεν είναι μόνο για ένα αλλά για 3 χρόνια, δυστυχώς κανείς ιατρός δε διεκδίκησε να έρθει. Δεσμεύομαι να δούμε σοβαρά το θέμα προκειμένου να λυθεί μια και καλή. Το υπουργείο έχει εξαγγείλει προσλήψεις μέχρι τέλους του 2017 και η δέσμευση του υπουργεία είναι ότι οι προσλήψεις θα γίνουν στοχευμένα σε Κ.Υ. που έχουν ανάγκη.

Ο βουλευτής σε ερώτηση σχετικά με την κάρτα απεριορίστων διαδρομών στη ζεύξη του Ακτίου που πλέον δεν μπορούν να την προμηθευτούν οι αγρότες του Ακτίου ανέφερε «Είναι ένα θέμα που προέκυψε με τη ανανέωση της Υπουργικής απόφασης που υπήρχε γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τους όρους προς το καλύτερο, δυστυχώς εδώ έχουμε πέσει στη γραφειοκρατία των υπουργείων. Υπάρχει μια Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει τους νέους όρους για να περνάνε οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι άνθρωποι που καθημερινά χρησιμοποιούν τα διόδια του Ακτίου, υπάρχει η ΚΥΑ που πρέπει να υπογραφεί από τους Υπουργούς Μεταφορών και Οικονομικών. Είμαι σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες, έχουν απόλυτο δίκιο, θεωρώ ότι άμεσα θα υπογραφεί η απόφαση».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23283 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.