Ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής στον Prisma 91,6

Την Δευτέρα 21/5 είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές”΄τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή.

Ο Νίκος Χουντής γεννήθηκε το 1953 στα Λαγκάδια Αρκαδίας. Σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.Ήταν ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 ως το 2014. Στις Ευρωεκλογές του 2014 ήταν πάλι υποψήφιος και βγήκε δεύτερος επιλαχών λαμβάνοντας 133.307 σταυρούς. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής στη Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα ήταν Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων. Διαφώνησε με το τρίτο μνημόνιο και παραιτήθηκε από το αξίωμα αυτό στις 13 Ιουλίου του 2015. Την ίδια ημέρα παραιτήθηκε και από βουλευτής και στη συνέχεια έγινε ευρωβουλευτής, καθώς παραιτήθηκε ο Μανώλης Γλέζος.

Τον Αύγουστο του 2015 προσχώρησε στη Λαϊκή Ενότητα. Είναι μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Συζητήσαμε μαζί του για την πολιτική συγκυρία , ακούσαμε τις θέσεις της λαϊκής ενότητας για τα διεθνή ζητήματα αλλά και πιο συγκεκριμένα για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας( ΠΓΔΜ) και των διαπραγματεύσεων που γίνονται σε κεντρικό επίπεδο κυβερνήσεων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.

Επιπρόσθετα ακούσαμε το σχόλιο του για την πολύνεκρη επίθεση του ισραηλινού στρατού στη λωρίδα της γάζας.

Τέλος ο κ. Χουντής αναφέρθηκε στο κρίσιμο ζήτημα της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων που αφορά την Δ. Ελλάδα και την Ήπειρο και μας ενημέρωσε αναλυτικά για την επερώτηση που είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.