Ο δ/τής του Νοσοκομείου Λευκάδας Β. Μίχας στον Prisma 91,6: Το Φθινόπωρο θα λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο Λευκάδας – Υπερβολικές οι διαστάσεις που πήρε το πρόβλημα της Παθολογικής στην Πρέβεζα


Το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το νέο νοσοκομείο τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας Βησσαρίων Μίχας μιλώντας σήμερα στον Prisma 91,6.

O κ. Μίχας αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Λευκάδας τονίζοντας ότι «το καλοκαίρι του 2016 ο αριθμός των ιατρών που υπηρετούσαν στο νοσοκομείο Λευκάδας ήταν 19. Ήταν ένα νοσοκομείο που είχε καταρρεύσει. Στην ουσία δεν ήταν νοσοκομείο. Και τώρα έχει 37 και προβλέπεται να έρθουν άλλοι 3 μόνιμοι και 2 επικουρικοί.  Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε φτάσει τους 40-42 ιατρούς.»

Για το νέο νοσοκομείο σημείωσε: «Σε μία σύσκεψη που κάναμε στο  υπουργείο Υγείας στις 12 Απριλίου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, βάλαμε το χρονοδιάγραμμα και προβλέπεται μέσα στο Φθινόπωρο να μεταφερθούμε στο Νέο Νοσοκομείο» .

Παράλληλα έκανε κριτική στις ελλείψεις που υπήρχαν στις μελέτες όπως τα δίκτυα που δεν προϋπήρχαν, οι ελλείψεις που υπήρχαν στις μελέτες και δεν είχαν προβλέψει αξονικό τομογράφο,  νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, ούτε καν τεστ κοπώσεως –όπως σημείωσε- που τώρα προσπαθούν να τα εντάξουν στο έργο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν είχε προβλεφτεί ούτε καν το δίκτυο των υπολογιστών κτλ.

Ο κ Μίχας αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα που υπάρχουν και στο νοσοκομείο Πρέβεζας σε σχέση με την παθολογική κλινική σημειώνοντας ότι ο θόρυβος είναι υπερβολικός καθώς τα επείγοντα του νοσοκομείου μπορούν να αντιμετωπίσουν ότι χρειαστεί.  «Δεν έχει κλείσει καμία παθολογική κλινική, τα έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται, οι πολίτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι το έκτακτο περιστατικό θα αντιμετωπιστεί. Αυτό που ενδεχομένως δεν μπορεί να γίνει είναι να γίνει εισαγωγή στην παθολογική κλινική, αν χρειαστεί θα μπορεί να γίνει διακομιδή στα διπλανά νοσοκομεία της Λευκάδας ή της Άρτας». Παράλληλα εξήγησε ότι το Νοσοκομείο Πρέβεζας προσέλαβε 3 γιατρούς που οι 2 παραιτήθηκαν και η μια έχει αναρρωτική. Επομένως δεν μπορεί να ζητάει κανείς ευθύνες από την διοίκησης ή το υπουργείο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24023 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.