Ο Δημήτρης Χουλιάρας στον Prisma 91,6 για την κίνηση του Πάσχα και την αντιπαράθεση με τον Δήμο Αρταίων για τον “Δρόμο του Γεφυριού”

Την εκτίμηση ότι η τουριστική κίνηση στην Άρτα θα είναι αυξημένη, έκανε μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας.

Όπως ανέφερε,  τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και σε αυτό συμβάλλει και η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων. Με αφορμή το εορταστικό ωράριο, είπε ότι  όσοι θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους στην Άρτα έχουν τη δυνατότητα,  καθώς τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά σχεδόν όλη μέρα.

Όπως είπε ο Δημήτρης Χουλιάρας, οι νέοι δρόμοι θα δώσουν την ευκαιρία σε πολλούς που δεν είχαν επισκεφθεί την Άρτα να το πράξουν, ιδιαίτερα το Πάσχα καθώς η Άρτα είναι η δεύτερη Βυζαντινή πόλη μετά τη Θεσσαλονίκη και συνδυάζεται πάρα πολύ, με τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα.

Ωστόσο για την υπόλοιπη τουριστική περίοδο, τόσο σαν εμπορικός σύλλογος, όσο και σαν  Επιμελητήριο Άρτας προσπαθούμε να δείξουμε ότι η Άρτα δεν είναι μόνο προορισμός για τα Βυζαντινά μνημεία.

“Είμαστε προορισμός που μπορεί να συνδυάσει βουνό χειμώνα καλοκαίρι, καθώς είμαστε μισή ώρα από τις παραλίες, δίπλα στα Τζουμέρκα, υπάρχει ένας συνδυασμός σε όποιον θέλει να κάνει διακοπές του όπου θέλει.

Εμείς μάλιστα εννοούμε τον τουρισμό σε όλη την Ήπειρο, καθώς  όποιος έρθει σε  Ιωάννινα ή Πρέβεζα,  μπορεί να έρθει και μία επίσκεψη στην Άρτα, λέγοντας ότι πρέπει όλοι να λειτουργήσουμε συνδυαστικά.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου το σκεπτικό της δημοτικής αρχής και της μετατόπισης του Μαραθωνίου λόγω του ότι τα μαγαζιά θα ήταν  ανοικτά την συγκεκριμένη ημερομηνία, ο Δημήτρης Χουλιάρας  είπε ότι ως σύλλογος δεν αντιδράσαμε καθόλου για την διεξαγωγή του αγώνα.

“Ο αγώνας είχε οριστεί να γίνει πρωταπριλιά, μετατέθηκε για 15 Απριλίου και δεν αντιδράσαμε καθόλου σε αυτό δεν μας έπεφτε λόγος,  καθώς δεν μας κάλεσαν καν το να συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση.

Το θέμα μας ήταν το αιτιολογικό της αναβολής, καθώς ο πρώτος λόγος ήταν  πιθανώς λόγω επικινδυνότητας, καθώς   τα καταστήματα θα ήταν ανοιχτά και το δεύτερο ότι συνέπιπτε με την  Κυριακή των Βαΐων.

Παρόμοιοι event, είχε γίνει πριν λίγους μήνες, με το Santa bike την Κυριακή που μάλιστα ο νόμος επέτρεπε τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Και παρόλο που επέτρεπε ο νόμος να ανοίξουν τα καταστήματα εμείς είχαμε αποφασίσει να μην το πράξουμε και όταν μας το ζήτησε ο δήμος Αρταίων αλλάξαμε την απόφασή μας άρα υπήρχε ένα δεδομένο.

 

Οπότε στην περίπτωση του μαραθωνίου, όταν  μάθαμε από τα μέσα ότι ο δήμος αποφάσισε τη μετάθεση του αγώνα, λόγω επικινδυνότητας, επειδή τα εμπορικά καταστήματα θα ήταν ανοιχτά, αντιδράσαμε με αυτή την ανακοίνωση.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23816 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.