Ο Γ. Παπαδημητρίου και ο Σ. Λιαμπότης στον Prisma 91,6 για τις επιπτώσεις της πιθανής εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και την κινητοποίηση της Παρασκευής

Την Πέμπτη 31/5 ”στο ίδιο έργο θεατές” και στο prisma radio 91.6 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τηλεφωνικά στην εκπομπή μας τον Γιάννη Παπαδημητρίου και τον Σωτήρη Λιαμπότη.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είναι νομικός , ζει και εργάζεται στα Γιάννενα και έχει ασχοληθεί ως ενεργός πολίτης έντονα με ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και πιο συγκεκριμένα έχει λάβει μέρος σε κινήματα υπεράσπισης του νερού ως κοινωνικού αγαθού. Επιπρόσθετα έχει διατελέσει στο παρελθόν περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου. Ο Σωτήρης Λιαμπότης ζει και εργάζεται στην Ηγουμενίτσα και είναι μέλος της επιτροπής κατά της εξόρυξης πετρελαίου-Θεσπρωτίας.

Συζητήσαμε μαζί τους σχετικά με τις επιπτώσεις της πιθανής εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο , το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη αλλά και για τη κινητοποίηση της ερχόμενης Παρασκευής 1/6 στα Ιωάννινα.

ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στο τι συνέβη σε άλλες περιοχές με παραδείγματα πόλεων και χωρών ανά τον πλανήτη, όπου είχαμε την διαδικασία ”fracking” σε παραγωγικές διαδικασίες άντλησης υδρογονανθράκων. Επιπρόσθετα τόνισε τις ευθύνες της πολιτείας αλλά και το ρόλο που παίζουν οι πολυεθνικές εταιρείες σε αυτές τις ”επενδύσεις”. Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη παραγωγική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα σε περιοχές της Ηπείρου κυρίως στο πρωτογενή τομέα αλλά και στο κομμάτι του τουρισμού , παραγωγικές πτυχές, που τίθενται σε κίνδυνο αλλά και στο σπάνιο ανάγλυφο της Ηπείρου που και αυτό κινδυνεύει όπως επίσης και ο υδροφόρος ορίζοντας με τα νερά της περιοχής κυρίως από την ύπαρξη αποβλήτων.

ο κ. Λιαμπότης τόνισε τις δράσεις που έχει αναλάβει η επιτροπή ενάντια στις εξορύξεις στην Θεσπρωτία αλλά και μας ενημέρωσε για τα χερσαία οικόπεδα(δημόσιες εκτάσεις) που έχουν παραχωρηθεί για έρευνα στις εταιρίες και σε συγκεκριμένους εργολάβους. Κάλεσε τον κόσμο της Ηπείρου να συμμετέχει στην κινητοποίηση στα Ιωάννινα αλλά και να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Κλείνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά  “Ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και των εταιρειών θα αγωνιστούμε ώστε κανένα τρυπάνι πετρελαϊκής εταιρείας να μην τρυπήσει την περιοχή μας, τα βουνά και τους κάμπους μας. Αυτό τον τόπο το παραλάβαμε από τους γονείς μας και θα τον παραδώσουμε στα παιδιά μας.”

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23921 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.