Ο Γιώργος Νίτσας στον Prisma 91,6 για την πρότασή του για τον αποχαρακτηρισμό των εκτάσεων αριστερά από τον νέο άξονα εξόδου της Πρέβεζας

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανάπτυξη Τώρα», ανεξάρτητος δημοτικό σύμβουλος κ Γιώργος Νίτσας ήταν καλεσμένος στο στούντιο του Prisma 91,6 με αφορμή την πρωτοβουλία που έχει πάρει για τον αποχαρακτηρισμό από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο των εκτάσεων που βρίσκονται αριστερά από τον νέο άξονα (δρόμο) εξόδου της Πρέβεζας μέχρι και το Μονολίθι.

Ο Γιώργος Νίτσας αρχικά μίλησε για την πρόταση που έγινε στην επιτροπή διαβούλευσης σχετικά με την αξιοποίηση του στρατοπέδου Σολωμού και του Πεδίου Βολής τονίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα συνολικό πλαίσιο διεκδίκησης και αξιοποίησης των στρατοπέδων και των κάστρων, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική σχετικά με την ανάθεση της συγκεκριμένης προμελέτης σε ένα μελετητικό γραφείο το οποίο μετρούσε μόλις λίγες ημέρες.

Σχετικά με την πρότασή του ο Γιώργος Νίτσας σημείωσε όπως αναφέρει και στη σχετική του εισήγηση :

«Με την απόφαση του ΚΑΣ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβούλιού) και τις προγραμματικές δηλώσεις των συνεμπλεκομένων φορέων ΚΑΣ και Αντιπεριφεριάρχη , προβλέφθηκε η εκ βάθρων βελτίωση της εισόδου της πόλης της Πρέβεζας από τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα.
Με βάση την προοπτική του νομού μας ως τουριστικού προορισμού και υποδοχέα των επισκεπτών από το ήδη ανακηρυχθέν ως διεθνές, αεροδρόμιο του Ακτίου, την Εγνατία οδό, την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού και της τουριστικής μαρίνας στο λιμάνι μας γεννώνται ερωτήματα, σχετικά, με το ακριβές όριο του αρχαιολογικού χώρου της Νικοπόλεως, ο οποίος εν τέλει θα αποτελέσει και τον πόλο έλξης ειδικού τουρισμού και δη επισκεπτών ποιότητας. Ως δημότες Πρέβεζας, γνωρίζουμε ότι οι ιδιοκτησίες, οι οποίες κατά το παρελθόν δεσμεύτηκαν ως αδόμητες, λόγω της τότε προοπτικής δημιουργίας αρχαιολογικού πάρκου (και ορθώς τότε δεσμεύτηκαν), σήμερα χρήζουν αναθεώρησης. Η όποια πλέον έννοια της άγνοιας περί τα τελικά του όρια δεν υφίσταται (αριστερά του δρόμου της εξόδου της πόλης και μέχρι το Μονολίθι, με την παραπάνω απόφαση είναι εκτός σχεδίου δράσης δημιουργίας αρχαιολογικού πάρκου).
Το Ερώτημα, το οποίο μας ταλανίζει αφορά στο χρόνο, κατά τον οποίον θα αποδεσμευθούν οι χώροι πέριξ του αρχαιολογικού πάρκου, ο οποίος επιβάλλεται να είναι σε μια διαδικασία άμεση και επίκαιρη, για την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας.
Ξεκινάμε σήμερα, δίνοντας την δυνατότητα στους δημότες μας να αξιολογήσουν την πρότασή μας.
1. Άμεσο αποχαρακτηρισμό από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο των εκτάσεων που βρίσκονται αριστερά από τον νέο άξονα (δρόμο) εξόδου της Πρέβεζας μέχρι και το Μονολίθι.
2. Με εμβληματική ναυαρχίδα την Αρχαία Νικόπολη για την τουριστική μας Ανάπτυξη και τον αποχαρακτηρισμό των δεσμευμένων εκτάσεων προτείνουμε προς το δημοτικό συμβούλιο να χαρακτηρίσει τις εκτάσεις αυτές ως < ειδική τουριστική ζώνη για την δημιουργία εγκαταστάσεων στήριξης του Αρχαιολογικού πάρκου αλλά και του τόπου μας>. 3. Να καταρτιστεί Ειδική μελέτη – πρόταση, από την πολεοδομία του δήμου, την αρχιτεκτονική επιτροπή της Περιφέρειας και την Εφορίας Αρχαιοτήτων, περί τις εξωτερικές όψεις των προς ανέγερση οικοδομημάτων ώστε να δένουν με το αρχαιολογικό πάρκο και την περιοχή γενικότερα.

Ο χρόνος για την απόφαση είναι κρίσιμος προκειμένου, οι όποιες επαγγελματικές – επιχειρηματικές κινήσεις σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης, να λάβουν χώρα το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου η περιοχή να αναβαθμιστεί παρέχοντας όψη και περιεχόμενο.»

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Νίτσα στον Prisma 91,6:

Υπάρχει και σχετικό poll στο διαδίκτυο το οποίο είναι διαθέσιμο εδώΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24063 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.