Ο βουλευτής ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης για τα προβλήματα των αγροτών της Λευκάδας

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης αναφέρθηκε στην βουλή με επίκαιρη ερώτηση του στις ζημιές στα αμπέλια και τις ελιές της Λευκάδας και τον καταρροϊκό πυρετό που αφανίζει τα αιγοπρόβατα καθώς όπως ανέφερε το υπουργείο Γεωργίας δεν απαντά επι της ουσίας.

Μιλώντας στον Prisma 95,1 σχετικά με τις αμπελοκαλλιέργεις και τις ελαιοκαλλιέργειες της ορεινής Λευκάδας ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε την ολοκληρωτική καταστροφή, υπογραμμίζοντας ότι οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί «το λησταρχείο που λέγεται ΕΛΓΑ» δεν καλύπτει τις ζημιές.

Κάλεσε δε τον υπουργό να απαντήσει τι άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν οι ζημιές και αν προβλέπεται έγκαιρη τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για την κάλυψη όλων των ζημιών και του φυτικού κεφαλαίου από όλα τα αίτια και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής στη συζήτηση στη βουλή  επισημάνθηκε στον υπουργό ότι η καταγραφή των περιστατικών δεν μπορεί να γίνει «γιατί έχει διαλύσει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες», επισημαίνοντας ότι στην Αιτωλοακαρνανία, τον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας, με μεγάλο αριθμό αιγοπροβάτων έχουν απομείνει  μόνο 10 κτηνίατροι που αν και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και πληρώνουν και από την τσέπη τους για να μετακινηθούν, δεν μπορούν  να ανταποκριθούν στις ανάγκες. 

Απαντώντας ο υπουργός απέφυγε κάθε τοποθέτηση για το ζήτημα της αποζημίωσης της φετινής σοδειάς, ενώ για τον ΕΛΓΑ παρέπεμψε το θέμα σε μελλοντική αλλαγή του κανονισμού.

Παναγιώτης Κουνιάκης
About Παναγιώτης Κουνιάκης 25 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.