Ο Βασίλης Ιωάννου στον Prisma 91,6: Φιλοδοξία μου είναι να δημιουργήσω μια υπερκομματική δημοτική κίνηση

O πρώην Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου ήταν προσκεκλημένος στο σημερινό πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 με τους Μιχάλη Μίχο και Χάρη Τσάντη προκειμένου να σχολιάσει κυρίως την τοπική επικαιρότητα.

Σχολιάζοντας αρχικά με έναν σύντομο σχολιασμό της τοπικής επικαιρότητας σημείωσε «παρόλο που έχουν περάσει 8-10 χρόνια που ξεκίνησε η κρίση, το πολιτικό προσωπικό φαίνεται να συμπεριφέρεται με όρους της προηγούμενης 20ετίας. Παρότι όλοι είμαστε υποψιασμένοι, δεν φαίνεται να έχουμε διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος. Δεν υπάρχει μια στοιχειώδης συναίνεση ούτε για τα μείζονα, ούτε για τα εθνικά θέματα. Είμαι βαθιά απογοητευμένος και εύχομαι να μην αναγκαστούμε να συνεννοηθούμε μπροστά σε μια μεγάλη εθνική κρίση».

Σχετικά με όσα συμβαίνουν στον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται και το κίνημα αλλαγής ανέφερε ότι στα πρώτα βήματα του καλά τα πήγε, αλλά από εδώ και πέρα πρέπει να υπάρχει συνέχεια και προοπτική. «Αν το κίνημα αλλαγής δεν ασχοληθεί με το παρόν και το μέλλον της χώρας, αν δεν καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις για την μετάμνημονιακη εποχή, με μισόλογα και στείρες αντιπαραθέσεις δεν μπορεί να έχει μέλλον…». Ο Βασίλης Ιωάννου τόνισε ότι αν και είναι ενεργός κομματικά δεν μετέχει στα όργανα του κόμματος. Μάλιστα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ό ίδιος να συμμετέχει ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές –οι οποίες εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό να γίνουν το φθινόπωρο- αποκλείοντάς το: «Μου έχει γίνει ήδη πρόταση και έχω απαντήσει αρνητικά. Το δηλώνω κατηγορηματικά, δεν είναι στις προθέσεις μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής. Το έχω κάνει γνωστό σε όλα τα επίπεδα

Σε σχέση με τα τοπικά θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα ο κ Ιωάννου αναφέρθηκε στα οδικά δίκτυα (Άκτιο – Αμβρακία, Μελέτη Πρέβεζας – Φιλιππιάδας, Εθνικό δίκτυο και παραλιακή Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας). Επισημαίνοντας τα σημαντικότατα προβλήματα του δικτύου ο κ Ιωάννου ανέφερε «Καλώ δημόσια τους φορείς του νομού να πάρουν την τύχη των δικτύων  στα χέρια τους».

Για τη δημοτική αρχή σημείωσε «μέσα στη δημοτική πλειοψηφία, υπάρχει ένταση, κόντρες, αμφισβητούνται ανοιχτά επιλογές της δημοτικής αρχής». «Όλο αυτό μου θυμίζει μια παρακμή. Είναι παρακμιακή η κατάσταση που βιώνουμε στον δήμο. Για παράδειγμα αυτό με το Λιμενικό ταμείο δεν το έχουμε ξαναζήσει. Βγαίνει ο πρόεδρος του Δημοτικού λιμενικού ταμείου ο πρόεδρος καταγγέλλει την προηγούμενη διοίκηση – με την πλειοψηφία από την παράταξη του- ότι πήραν παράνομες αποφάσεις, οι οποίες μάλιστα ενέχουν και ποινικές ευθύνες. Βγαίνουν οι καταγγελλόμενοι και του λένε ή θα τα πάρεις πίσω ή φεύγουμε από την παράταξη. Τα μάσησε… Δεν μπορούν αυτά να συμβαίνουν έτσι». Ο κ Ιωάννου αναφέρθηκε και στο master plan για την αξιοποίηση των στρατοπέδων της πόλη ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή διατυπώνοντας ερωτήματα σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης εταιρίας και γιατί δεν επιλέχθηκε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα ή το ΤΕΕ; Πώς γίνεται την ίδια περίοδο η ίδια εταιρία να κάνει παρόμοιες μελέτες και σε άλλους δήμους; Πώς γίνεται σε όλες τις προτάσεις οι εν λόγω εταιρία να έχει μόνο 5στερα ξενοδοχεία τα οποία έχουν και επενδυτικό ενδιαφέρον (λες και είχε προσυνεννοηθει); Είναι δυνατόν μια έμπειρη εταιρία να μην παίρνει υπόψη της σημαντικά δεδομένα όπως το ιδιοκτησιακό, το γενικό πολεοδομικό, τις απόψεις φορέων και πολιτών; Όπως ανέφερε κατά την άποψή του «Κάποιοι έδωσαν εντολές και στην Πρέβεζα η δημοτική αρχή αποφάσισε να ασχοληθεί για εμάς χωρίς εμάς».

Ο Βασίλης Ιωάννου σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν από περίπου ένα χρόνο στον Prisma 91,6 είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σήμερα στην ίδια ερώτηση σχετικά με τους προσωπικούς του σχεδιασμούς ανέφερε: «Υπάρχει σοβαρό πλέον ενδεχόμενο να επιστρέψω στην αυτοδιοίκηση» και πρόσθεσε «Δεν νομίζω κανέναν να ενδιαφέρει 20 μήνες πριν τι θα κάνει ο Ιωάννου. Ωστόσο έχω ξεκινήσει διερευνητικές συζητήσεις με τους πολίτες για να δω ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, οι αναγκαιότητες, οι προτεραιότητες της πόλης, να δούμε τι μπορούμε από αυτά να υλοποιήσουμε ώστε να είμαστε στις προγραμματικές μας δηλώσεις –όταν και εφόσον προκύψουν- σαφείς και συνεπείς. Δεν είναι θέμα φιλοδοξιών. Μου ασκούνται πιέσεις από διάφορους ανθρώπους που εκτιμούνε. Άνθρωποι που εκτιμούν την προσφορά μου, τη διαδρομή μου και τις ικανότητες μου με παρακινούν να ασχοληθώ».

Σε σχέση δε με το αν θα πάρει στήριξη από κάποιο κόμμα αλλά και από τα δημοσιεύματα που κατά καιρούς αναφέρουν ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι θετικός στην υποψηφιότητα Ιωάννου ανέφερε: «Δε θα ζητήσω χρίσμα από κόμμα. Τα υπηρέτησα 8 χρόνια νομάρχης ήμουν σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Σήμερα όμως λέω ξεκάθαρα, δε θέλω χρίσμα από κανένα κόμμα. Φιλοδοξία μου είναι να δημιουργήσω μια δημοτική κίνηση η οποία θα τέμνει όλα τα κόμματα. Θα είναι μια υπερκομματική υποψηφιότητα». «Αν εγώ δημιουργήσω μια παράταξη και υπάρχει κάποιο κόμμα που θα το εμπνεύσουμε με το πρόγραμμά μας και βγει και πει εγώ στηρίζω την ανεξάρτητη υποψηφιότητα αυτής της δημοτικής κίνησης. Αλλά δεν είναι της ώρας. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία κουβέντα με κανέναν πολιτικό χώρο, ούτε καν με τον δικό μου».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23899 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.