Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου και ο προϊσταμενος του ΙΓΜΕ Β. Νικολάου για την κατολίσθηση στην Κρυοπηγή στον Prisma 91,6

Την Τετάρτη 18/4 στην εκπομπή ”στο ίδιο έργο θεατές” και στο prisma radio 91.6 ήταν καλεσμένοι ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Ιωάννου αλλά και ο προϊστάμενο του ΙΓΜΕ Ηπείρου, γεωλόγος κ. Νικολάου.

Συζητήσαμε μαζί τους για το φαινόμενο της κατολίσθησης στο ιστορικό χωριό Κρυοπηγή Πρεβέζης,στο οποίο παρατηρούμε μεγάλες καταστροφές με πάνω από 500 στρέμματα ελαιόδεντρων να έχουν καταστραφεί και το δρόμο του χωριού που οδηγεί στη παλιά εθνική οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας να έχει υποχωρήσει πλήρως. Ακούσαμε το σχόλιο τους σε σχέση με το συντονισμό των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών για τη καταγραφή των ζημιών, αλλά και την κήρυξη του χωριού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επιπρόσθετα μάθαμε λεπτομέρειες σε επιστημονικό επίπεδο για τα αίτια του φαινομένου διάβρωσης του εδάφους αλλά και για το κάλεσμα σε συνάντηση των φορέων στη Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας την άλλη Τετάρτη 25/4.

O κ. Ιωάννου τόνισε ότι είδη έχει ξεκινήσει η χαρτογράφηση νέου δρόμου που θα ενώσει το χωριό με την παλιά εθνική οδό Αρχαγγέλου- Καναλακίου με ανάληψη του έργου από εργολάβο.

Επιπρόσθετα ο κ. Νικολάου τόνισε ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φαινομένου και απέδωσε το γεγονός των κατολισθήσεων στο ανάγλυφο της περιοχής, τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος που έπεσαν στην περιοχή αλλά και στα υπόγεια νερά της περιοχής. Τέλος μας ενημέρωσε ότι στη περιοχή υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα χρόνια αλλά και ρήγμα που επιβάρυνε και επιτάχυνε το φαινόμενο αλλά και βεβαρυμένο ιστορικό κατολισθήσεων στην περιοχή.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23796 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.