Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για την αναβάθμιση του τμήματος του ΤΕΙ

Ομόφωνο ψήφισμα που ζητάει τη ν αναβάθμιση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που λειτουργεί στην Πρέβεζα και την ένταξή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ψήφισε το Δημοτική Συμβούλιο Πρέβεζας κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Το θέμα σχετικά με το σχεδιασμό για την ένταξη του τμήματος του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είχε συζητηθεί και σε σύσκεψη ενδιαφερόμενων φορέων που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ Χρήστος Μπαίλης στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι η πρόταση είναι για συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το τμήμα να παραμένει στην Πρέβεζα, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ως θετική. Τόνισε δε ότι το ΤΕΙ Πρέβεζας  έχει 16 μόνιμους καθηγητές, 1628 εγγεγραμμένους φοιτητές, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με εμβαδόν πάνω από 4 χιλιάδες τετραγωνικά , 10 αίθουσες διδασκαλίας, 3 αμφιθέατρα, 6 εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίθουσα συνεδριάσεων, ενώ από το 2015 διαθέτει και μεταπτυχιακό τμήμα.

Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν επισημάνθηκε σχεδόν από όλους η ανάγκη παραμονής του τμήματος στην πόλη ενώ αποφασίστηκε η επανασύσταση της επιτροπής παρακολούθησης του Δήμου για το ΤΕΙ.

Το Δ.Σ. κατέληξε σε ψήφισμα που θα περιλαμβάνει τους εξής 3 άξονες:

 • Ζητάμε την αναβάθμιση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που λειτουργεί στην Πρέβεζα και την ένταξή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώςι το Τμήμα διαθέτει επιστημονικό προσωπικό, κτιριακές εγκαταστάσεις και μεταπτυχιακό τμήμα
 • Η έδρα του Τμήματος να παραμείνει στην Πρέβεζα, στο πνεύμα της αποκέντρωσης.
 • Ενδυνάμωση και ενίσχυση της Σχολής και με άλλες επιπλέον συναφείς δομές του Πανεπιστημίου.
 •  

   

  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 23895 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.