Οκτώ γαλάζιες σημαίες για το 2018 στην Π.Ε. Πρέβεζας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών.

Στην Π.Ε. Πρέβεζας βραβεύτηκαν 8 ακτές. Στον Δήμο Πρέβεζας: Κυανή Ακτή, Μέγα Άμμος, Μονολίθι, Πλατάνια, Τσούκες. Στον Δήμο Πάργας: Αμμουδιά, Βάλτος/Parga Beach Resort,  Λούτσα.

Στην Π.Ε. Λευκάδας βραβεύτηκαν επίσης 8 ακτές και 1 μαρίνα: Αγ. Νικήτας-Πευκούλια, Αη Γιάννης, Κάθισμα 1, Λευκάδα-Γύρα, Μικρός Γιαλός-Πόρος, Νυδρί, Πόντι, Πόρτο Κατσίκι και η μαρίνα Λευκάδας

Στην περιοχή μας βραβεύτηκαν επίσης στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας η Μαρίνα Κλεοπάτρα και στην Π.Ε. Θεσπρωτίας βραβεύτηκαν 4 ακτές, στον Δήμο Ηγουμενίτσας: Αγ. Παρασκευή, Δρέπανο, Καραβοστάσι, Μέγα Άμμος.

Με 519 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.   Επίσης φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και φέτος, με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής η οποία ‘αύξησε τις διακρίσεις της καθώς το 2017 είχε αποσπάσει 71 γαλάζιες σημαίες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές, 679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έλαβε χώρα σήμερα στο Παράλιο Άστρος, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.