Νίκος Μωραϊτης στον Prisma 91,6: Πρέπει η μονοεδρική Λευκάδα να εμπιστευτεί κομμουνιστή Βουλευτή

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Δήμου Αγρινίου και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την σύνδεση Βόνιτσας Λευκάδας.

Ο κύριος Μωραΐτης έκανε λόγο για κάλπικη αντιπαράθεση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,  καθώς όπως είπε η αντιλαϊκή πολιτική έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στους οδικούς άξονες.

Η τοποθέτηση τόσο του κυρίου Κατσιφάρα, αλλά και του δήμου Αγρινίου δεν πατάει επάνω στα πραγματικά προβλήματα, καθώς πρέπει να υπάρχει ενιαία πολιτική, η οποία θα στοχεύει στην ανάπτυξη όλων των περιοχών.

«Μάλιστα το ΚΚΕ πολλές φορές έχει φέρει στην Βουλή θέματα των οδικών αξόνων, σε αυτό τον δρόμο σφαγείο, που ξεκινάει από την Αμφιλοχία και φτάνει στην Λευκάδα, αλλά και στο Άκτιο μέχρι την ζεύξη της Πρέβεζας, καθώς θρηνούμε 33 νεκρούς σε αυτό τον δρόμο σφαγείο, που δεν νοιάστηκαν ούτε ο κ. Κατσιφάρας, αλλά και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.»

Ο κύριος Μωραϊτης αναφερόμενος στην δημοπράτηση της Αμβρακίας οδού και την σύνδεση της Ιόνιας με αυτή έλειπε ένα κομμάτι τετρακοσίων μέτρων, αλλά και το κομμάτι από την Βόνιτσα προς την Λευκάδα, τότε που έμεινε έξω η Λευκάδα δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς.

Αυτές οι πολιτικές βάζουν μπροστά το κέρδος από τις ανάγκες των κατοίκων με τον ίδιο να αναφέρεται στα τσουχτερά διόδια, με τον λαό να αναφέρει ότι πληρώνει τους δρόμους και μέσα από την φορολόγηση, τα τέλη κυκλοφορίας και τα διόδια είναι παραδομένα σε ιδιώτες και τους κάνουν απροσπέλαστους στα λαϊκά στρώματα.

Χωριά που είναι κοντά και θέλουν να πάνε στο Μεσολόγγι θέλουν πέντε ευρώ βενζίνη και επτά ευρώ διόδια, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην παρουσία του στην Λευκάδα και την επίσκεψη του στην αστυνομία και την πυροσβεστική, είπε ότι το ΚΚΕ και στην Λευκάδα που δεν έχει κομματική εκπροσώπηση οι κομματικές οργανώσεις και με το παρών βουλευτών του κόμματος αναδεικνύουν τα τεράστια προβλήματα της περιοχής.

Μάλιστα είπε ότι η Λευκάδα αν και μονοεδρική πρέπει να βάλει στόχο να εκπροσωπηθεί και από Κομμουνιστή βουλευτή, κάτι που είχε στο παρελθόν, για να ανταποκρίνεται στα λαϊκά στρώματα.

Όσον αφορά την επίσκεψη του στην πυροσβεστική υπηρεσία Λευκάδας και παρόλο που έχει λυθεί το κτηριακό ζήτημα, παραμένουν τεράστια προβλήματα όσον αφορά τις σχέσεις εργασίας, καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι τεσσάρων ταχυτήτων.

Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός, καθώς η πλειοψηφία του στόλου είναι γερασμένη, με τους πυροσβέστες να εκφράζουν προβλήματα όσον αφορά την συντήρηση τους.

Επίσης ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο εξοπλισμός όσον αφορά ένδυση και υπόδηση είναι ανεπαρκής, καθώς πήραν μια νέα στολή μετά από πέντε χρόνια και δεν έχουν άρβυλα, γιλέκα και μια σειρά τέτοιων ζητημάτων, λέγοντας ότι πρέπει να παλέψουν για τα δικαιώματα τους.

Όσον αφορά την αστυνομική διεύθυνση, συναντήθηκαν με τον αστυνομικό διευθυντή, τονίζοντας τα μεγάλα προβλήματα στην αστυνόμευση, καθώς οι εργαζόμενοι είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών με τεράστια προβλήματα, καθώς δεν παίρνουν νυχτερινά, επικινδυνότητα και αντιμετωπίζουν προβλήματα εξοπλισμού.

Όσον αφορά την σημερινή ψήφιση των συμπληρωματικών μέτρων έκανε λόγο για αθλιότητα της κυβέρνησης η οποία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς σαν τον κλέφτη, έφερε στην Βουλή  με την μορφή τροπολογιών, νέα καταιγίδα φορολογικών μέτρων, σε άσχετο νομοσχέδιο.

Είναι μέτρα που αλλάζουν προς το χειρότερο ότι ψήφισαν λίγες μέρες και αποδεικνύεται καθαρά ότι θα ανοίξει ο δρόμος που επιτάσσει το κεφάλαιο.

Για να ανακάμψουν τα κέρδη των κεφαλαίων πρέπει να γίνουν πάνω στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23856 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.