Νίκος Μωραϊτης στον Prisma 91,6: “Ο λαός μας πρέπει να ανησυχεί με τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας.”

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του KKE Nίκος Μωραΐτης.

Αναφερόμενος γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς της περιοχής μας, ο κύριος Μωραΐτης  είπε  ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας,  εκτός από την χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με κεντρικό ομιλητή τον γενικό γραμματέα κύριο Κουτσούμπα, διοργανώνει αντίστοιχη συγκέντρωση στις 6 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα και να ενημερώσει τους εργαζόμενους,  ότι πρέπει να ανησυχούν για όλες αυτές τις εξελίξεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα της περιοχής, απεναντίας οι σχεδιασμοί αυτοί που υπάρχουν στην περιοχή μας, εντάσσονται στους μεγάλους ανταγωνισμούς μεταξύ ιμπεριαλιστικών κρατών, όπως οι  Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, στον ανταγωνισμό τους απέναντι στην Ρωσία και την Κίνα για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο μοίρασμα των αγορών και στο πέρασμα των αγωγών.

“Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτα, πρέπει να μπουν στην πάλη, και η  περιοχή μας να γίνει περιοχή Ειρήνης και να βάλουμε στόχο τα συμφέροντά τους, καθώς όλες αυτές οι εξελίξεις που μυρίζουν μπαρούτι, υπηρετούνται άλλα συμφέροντα, με τη χώρα μας συμμετέχοντες σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς να περιπλέκεται περισσότερο σε αυτό το κουβάρι των αντιθέσεων.

Σχολιάζοντας ο κ Μωραΐτης τον σεισμό που έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις για τα ενοίκια υπουργών, ανέφερε ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι προκλητική στα μάτια του Ελληνικού λαού, λέγοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος έχει φέρει αρκετές φορές προτάσεις νόμου στη Βουλή για την κατάργηση όλων των προνομίων, όπως η βουλευτική σύνταξη η κατάργηση των πληρωμών σε μία σειρά από επιτροπές στη βουλή και άλλα προνόμια.

Στο συγκεκριμένο θέμα, ο νόμος αυτός πέρασε το ξημέρωμα του Δεκαπενταύγουστου στη Βουλή με το τρίτο μνημόνιο να ψηφίζεται από όλα τα αστικά κόμματα. Για τους συγκεκριμένους υπουργούς, πάνω από όλα βάζουμε την πολιτική δράση που υπηρέτησε στην κυβέρνηση, καθώς η κυρία Αντωνοπούλου, ανακύκλωσε την ανεργία όλα αυτά τα χρόνια που ήταν υπουργός, κάνοντας διάφορα προγράμματα είναι κακοπληρωμένοι εργασία για τους εργαζόμενους και μία σειρά προγραμμάτων επιδότησης στους επιχειρηματίες και στους μεγάλους ομίλους.

Όσον αφορά το σκάνδαλο της novartis, ανέφερε ότι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των σκανδάλων που γεννάει καθημερινά το βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού, καθώς πρωτεύει το κέρδος και όχι λαϊκές ανάγκες.

Για το συγκεκριμένο σκάνδαλο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος δήλωσε από την αρχή ότι πρέπει να διερευνηθεί μέχρι το τέλος, χωρίς να δημιουργούν αυταπάτες στον ελληνικό λαό, καθώς και στο παρελθόν έχουν δημιουργηθεί και άλλες επιτροπές με μηδαμινά αποτελέσματα.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.