Μισιρλής: Σαν τον κλέφτη νομοθετεί η κυβέρνηση για να τσαλαπατήσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 μπροστά από την Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης η συγκέντρωση των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας για τον τρόπο λήψης απόφασης  σχετικά με την κήρυξη της απεργίας.

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία του κ. Μισιρλή από την συγκέντρωση.

Μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε και πορεία στην αγορά της Πρέβεζας και στην παραλία της πόλης.

Δείτε παρακάτω το δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ για την σημερινή συγκέντρωση:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης – «θεσμών» στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης,  προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου,  προσπαθεί  αιφνιδιαστικά να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Μέσω της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας  4/12  στη  Βουλή  βάζει νέα εμπόδια για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας,

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Ν. Παππά για τον HELLAS SAT, που ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.

Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι: «Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης». (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ   ΘΕΟΦΕΑΝΕΙΟ  ΤΡΙΤΗ  5/12   ΣΤΙΣ  19:ΟΟ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ   ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ  14/12Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24061 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.