Μηνιαία δραστηριότητα του Βουλευτή κ. Σ. Γιαννάκη (Φεβρουάριος 2018)

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για τη δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί:  Α) Ερωτήσεις  και Β) Αναφορές που κατέθεσε κατά το μήνα Φεβρουάριο του 2018.

 

Συγκεκριμένα:

 

Α) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 • Την με αρ. πρωτ. 3253/06-02-2018 προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου, με θέμα: «Λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για την άρση της ΄΄ομηρίας΄΄ των περίπου 70.000 πολιτών που έχουν λάβει δανειοδότηση σε ελβετικό φράγκο.
 • Την με αρ. πρωτ. 3269/07-02-2018 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Μπροστά σε τεράστια κενά τα Νοσοκομεία, λόγω αποχώρησης των Επικουρικών Ιατρών».
 •  

 • Την με αρ. πρωτ. 3284/08-02-2018 προς τον Υπουργό Παιδείας, ΄Ερευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, με θέμα: «΄Εχει τελικά σχέδιο η Κυβέρνηση για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση;»
 • Την με αρ. πρωτ. 3400/09-02-2018 προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου, με θέμα: «Απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για το έτος 2017» και συγκεκριμένα ερωτάται ο κ. Υπουργός ποια ήταν η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων για το έτος 2017, σε τι ποσοστό επετεύχθη ο δημοσιονομικός στόχος που είχε τεθεί το 2017, ποιες είναι οι προβλέψεις για την απορρόφηση κοινοτικών πόρων για το έτος 2018 από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠ 2014 – 2020 και ποιες δράσεις που αφορούν την τόνωση της επιχειρηματικότητας έχουν προγραμματιστεί για το έτος 2018.
 • Την με αρ. πρωτ. 3515/14-02-2018 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Η έλλειψη αίματος για μετάγγιση ασθενών με μεσογειακή αναιμία οδηγεί τους ασθενείς σε απόγνωση.
 • Την με αρ. πρωτ. 3814/27-02-2018 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, με θέμα: «Αποκλεισμός φυτικής παραγωγής και νέων καλλιεργειών και μεγάλες ανισότητες στους Κτηνοτρόφους και στις Περιφέρειες, στη νέα Προκήρυξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Βιολογικές Καλλιέργειες».
 •  

  Β) ΑΝΑΦΟΡΕΣ:

 • Την με ημερομηνία 16/02/2018 προς: α) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, β) Τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο και γ) Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, με αφορμή Επιστολή της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση που υφίσταται το στρατιωτικό προσωπικό που καλείται καθημερινά να πληρώνει σημαντικά ποσά κατά τη μετακίνησή του από τον τόπο κατοικίας του προς την εργασία του, μετά τη λειτουργία πολλών σταθμών διοδίων στην Αιτωλοακαρνανία και την ΄Ηπειρο αλλά και στην υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας.
 •  

  Από το Γραφείο Τύπου

  του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

  κ. Στέργιου Γιαννάκη.

             Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Μηνιαία δραστηριότητα του Βουλευτή κ. Σ. Γιαννάκη (Ιανουάριος 2018)

  Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για τη δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί:  Α) Ερωτήσεις  και Β) Αναφορές που κατέθεσε κατά το μήνα Ιανουάριο του 2018.

   

  Συγκεκριμένα:

   

  Α) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 • Την με αρ. πρωτ. 2563/12-01-2018 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Εδώ και 6 μήνες δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ η σωτήρια εξέταση για τον καρκίνο του μαστού Oncotype DX”.
 • Την με αρ. πρωτ. 2830/23-01-2018 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Διαλύουν τους οπτικούς μέσα από τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ»
 • Την με αρ. πρωτ. 3097/31-01-2018 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Εκμηδενίζουν τους ιδιώτες ιατρούς μέσα από τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ».
 •  

  Β) ΑΝΑΦΟΡΕΣ:

 • Την με αρ. πρωτ. 412/11-01-2018 προς τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο, με αφορμή επιστολή της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με την οποία διαμαρτύρονται διότι ενώ αρχικά τους παραχωρήθηκε δωρεάν χώρος στο Στρατόπεδο «Βιδέλλη» από την Στρατιωτική Υπηρεσία, σύμφωνα με το Ν. 4407/2016, για τη λειτουργία των γραφείων της ΄Ενωσης, στη συνέχεια τους ζητήθηκε η καταβολή μηνιαίου τιμήματος.
 • Την με ημερομηνία 29/01/2018 προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αφορμή υπόμνημα του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας που αφορά τα κοινωνικά – προνοιακά επιδόματά τους (ΟΓΑ) και συγκεκριμένα αιτούνται την κατάργηση των τεκμαρτών εισοδημάτων από τον υπολογισμό των οικογενειακών επιδομάτων, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική μείωσή τους και ως εκ τούτου επιπλέον επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού εκατοντάδων τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
 •  

  Από το Γραφείο Τύπου

  του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

  κ. Στέργιου Γιαννάκη.  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Μηνιαία δραστηριότητα του Βουλευτή κ. Σ. Γιαννάκη (Δεκέμβριος 2017)

  Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για τη δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί: α) Ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, β) Επίκαιρες Επερωτήσεις και γ) Ερωτήσεις  που κατέθεσε κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2017.

   

  Συγκεκριμένα:

   

  Α) ΟΜΙΛΙΕΣ:

 • Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το έτος 2018.
 •  

   

   

   

   

   Β) ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 • Την με αρ. πρωτ. 11/9/06-12-2017 προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, με θέμα: «Κυβερνητική ανεπάρκεια πίσω από την τραγωδία στην Μάνδρα».
 •  

  Γ) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 • Την με αρ. πρωτ. 1786/04-12-2017 προς: α) Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, β) τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και γ) τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, με θέμα: «Καταγραφή ζημιών και αποζημίωση πληγέντων από τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες στο Ν. Πρεβέζης».
 • Την με αρ. πρωτ. 1907/08-12-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Αναγνώριση προϋπηρεσίας γιατρών 6ης ΥΠΕ -οι οποίοι δικαιώθηκαν δικαστικά και επανατοποθετήθηκαν στην υπηρεσία τους – και κατάταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο».
 • Την με αρ. πρωτ. 2231/20-12-2017 προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη, με θέμα: «Φραγή πρόσβασης σε στοιχεία του αναρτημένου δασικού χάρτη» και συγκεκριμένα αναφέρεται σε πρόσφατες καταγγελίες πολιτών ότι στο διαδικτυακό τόπο των αναρτημένων δασικών χαρτών έχουν γίνει σημαντικές μετατροπές, που δεν επιτρέπουν πλέον στον κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να λάβει όσα στοιχεία του είναι απαραίτητα για τη δικαστική του προστασία.
 •  

  Από το Γραφείο Τύπου

  του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

  κ. Στέργιου Γιαννάκη.  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Μηνιαία δραστηριότητα του Βουλευτή κ. Σ. Γιαννάκη (Αύγουστος και Σεπτέμβριος 2017)

  Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για τη δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί: α) Ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, και β) Ερωτήσεις  που κατέθεσε κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2017.

   

  Συγκεκριμένα:

   

  Α) ΟΜΙΛΙΕΣ:

 • Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων την Τετάρτη 06/09/2017 κατά την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις».
 •  

   

   

   Β) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: 

 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 7892/04-08-2017 προς: α) Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, β) Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και γ) Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, με θέμα: «Μεταβατικές Διατάξεις στο νέο Νόμο ΄΄Ιδρυση και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών΄΄» και συγκεκριμένα αναφέρεται στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με τις νέες μεταβατικές διατάξεις στο ανωτέρω Σχέδιο Νόμου σύμφωνα με τις οποίες η άδεια ίδρυσης Υδατοδρομίου χορηγείται «μόνο στο Δημόσιο, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των οποίων την πλειοψηφία των μετοχών έχει το Δημόσιο». Αυτό συνεπάγεται ότι ο Δημόσιος Φορέας αναλαμβάνει το κόστος της αδειοδότησης και το κόστος κατασκευής των απαιτούμενων υποδομών γεγονός που θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις δεδομένων των δυσχερειών τόσο στο δημοσιονομικό πεδίο, όσο και εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικαστικών ζητημάτων.
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 7885/04-08-2017 προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή, με θέμα: «Πορεία υλοποίησης μεταρρυθμιστικών δράσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς».
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 8498/06-09-2017 προς: α) Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και β) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με θέμα: «Διευκρινήσεις σχετικά με τη νέα ΕΣΣΕ με την ΠΟΕ-ΟΤΑ». Συγκεκριμένα αναφέρεται στην υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 02.08.2017, σύμφωνα με την οποία ευνοϊκές διατάξεις οι οποίες ίσχυαν από την προηγούμενη ΕΣΣΕ του 2009 για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων δημοσίου δικαίου στους ΟΤΑ και οι οποίες σχετίζονταν με μειωμένο ωράριο εργασίας και αύξηση των ημερών κανονικής άδειας, επεκτείνονται και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται.
 • Την με αριθμό 8900/20-09-2017 προς: α) Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, β) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και γ) Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία ΄Εφη Αχτσιόγλου, με θέμα: «Δεν δικαιούνται απαλλαγές οι μεταμοσχευμένοι καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα».
 •  

  Από το Γραφείο Τύπου

  του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

  κ. Στέργιου Γιαννάκη.  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Μηνιαία δραστηριότητα του Βουλευτή κ. Σ. Γιαννάκη (Ιούνιος 2017)

  Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για τη δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί: Α. Τις  Επίκαιρες Επερωτήσεις, Β.  Τις Ερωτήσεις και Γ. Τις Αναφορές που κατέθεσε κατά το μήνα Ιούνιο του 2017.

  Συγκεκριμένα:

   

  Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 30/21/20-06-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Οργανωτική και Διοικητική ασφυξία στον ΕΟΠΥΥ».
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 33/23/27-06-2017 προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη, με θέμα: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφασίζει και εκτελεί τη χρεωκοπία της ΔΕΗ»,
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 34/24/29-06-2017 προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή, με θέμα: «Αντιθεσμική παρέμβαση του Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας σε ποινική υπόθεση, με όρους παρακρατικής συμπεριφοράς» και πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Υπουργού Εθνικής ΄Αμυνας κ. Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.
 • Β. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: 

 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 6053/01-06-2017 προς: α) Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νικόλαο Παππά και β) Την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα ΄Ολγα Γεροβασίλη, με θέμα: «Σχετικά με τις ενέργειες της Κυβέρνησης για τις δράσεις e-skills/ψηφιακές δεξιότητες».
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 6076/02-06-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Λίστες ντροπής για ένα ραντεβού στα πρωινά ιατρεία των Δημόσιων Νοσοκομείων».
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 6239/08-06-2017 προς: α) Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη και β) Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δήμο Παπαδημητρίου, με θέμα: «Η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει λύσεις για το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών» και συγκεκριμένα αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο όπως η έλλειψη Διοίκησης, η καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων, η υποστελέχωση, η στασιμότητα των ερευνητικών έργων κ.λ.π.
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 6398/14-06-2017 προς: α) Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και β) Την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα ΄Ολγα Γεροβασίλη, με θέμα: «Καταγγελίες της πρώην γενικής επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΟΠΥΥ».
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 6400/15-06-2017 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, με θέμα: «Μεγάλα προβλήματα από τη διαδικασία καταβολής των τελών για τις κατανεμηθείσες βοσκοτοπικές εκτάσεις».
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 6402/15-06-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Κοινωνικά ανάλγητη η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Βάζει ουσιαστικά χιλιάδες ασθενείς να αγοράσουν τα προσθετικά είδη και τα ορθωτικά μηχανήματά τους».
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 6710/28-06-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Καταγγελίες σχετικά με περικοπή δαπανών λόγω ιατρικού ελέγχου» και συγκεκριμένα αναφέρεται σε επιστολή της Πανελλήνιας Επαγγελματικής ΄Ενωσης Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με την οποία γνωστοποιούνται καταγγελίες που έχει δεχθεί η ΄Ενωση για περικοπές δαπανών ιατρικής φύσεως σε μέλη της, οι οποίες περιγράφονται από τους διοικητικούς υπαλλήλους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ ως «περικοπές δαπανών διοικητικού ελέγχου».
 •  

  Γ. ΑΝΑΦΟΡΕΣ:

 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 2031/22-06-2017 προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη με αφορμή έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με θέμα: «Προτάσεις για την επίλυση ζητημάτων που θα προκύψουν από τους ΄΄δασικούς χάρτες΄΄».
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 2032/22-06-2017 προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη με αφορμή επιστολή του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικολάου Καλαντζή με θέμα: «Προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης στην οδό Τζαβέλλα στη Φιλιππιάδα μετά την παράδοση της Ιονίας Οδού».
 •  

  Από το Γραφείο Τύπου

  του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

  κ. Στέργιου Γιαννάκη.  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Μηνιαία δραστηριότητα του Βουλευτή κ. Σ. Γιαννάκη (Μάϊος 2017)

  Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για τη δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί: Α. Τις  Επίκαιρες Επερωτήσεις, Β. Τις Επερωτήσεις, Γ. Τις Ερωτήσεις και Δ. Τις Αναφορές που κατέθεσε κατά το μήνα Μάϊο του 2017.

  Συγκεκριμένα:

   

  Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 • Την με αρ. πρωτ. 25/19/12-05-2017 προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου, με θέμα: «Ανικανότητα της Κυβέρνησης στη χάραξη στρατηγικής και αντιμετώπισης των θεμάτων του Πολιτισμού» και συγκεκριμένα ερωτάται η κα Υπουργός αν υπάρχει εθνική στρατηγική για τον Πολιτισμό και σε ποιες δράσεις εξειδικεύεται, ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, τι ισχύει με τη φύλαξη των Μνημείων και των Μουσείων και ιδιαίτερα αν καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες και ποιος είναι ο σχεδιασμός για τους μείζονες αρχαιολογικούς χώρους προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών.
 • Την με αρ. πρωτ. 28/20/19-05-2017 προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νικόλαο Παππά, με θέμα: «Σχετικά με την έλλειψη σχεδίου και τη μη ανάληψη δράσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας».
 • Β. ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 • Την με αρ. πρωτ. 23/08-05-2017 προς: α) Την Υπουργό Τουρισμού κα ΄Ελενα Κουντουρά και β) Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα: «΄Αμεση ανάγκη νέου στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας».
 • Γ. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: 

 • Την με αρ. πρωτ. 5447/08-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Από προχειρότητα χαρακτηρίζεται η ρύθμιση για το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών που συνέταξε ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανεπάρκεια της Κυβέρνησης να υποστηρίξει την ανάπτυξη μιας Εθνικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση του καρκίνου καθώς επίσης και στην ανάγκη αντιμετώπισης πολύπλευρα της νόσου, διαμορφώνοντας στέρεες βάσεις με τα κατάλληλα εργαλεία καταγραφής της, την ανάπτυξη κατάλληλων μονάδων, την αντικατάσταση του γηρασμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την κάλυψη των ελλείψεων που παρατηρείται σε εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
 • Την με αρ. πρωτ. 5486/09-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «΄Αμεση λύση στην υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας».
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 5876/25-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Επισφαλής η λειτουργία των κλιβάνων αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων του νοσοκομείου ΚΑΤ».
 • Την με αρ. πρωτ. 5943/29-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι ιδιώτες πάροχοι τα ληξιπρόθεσμα χρέη από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ».
 • Την με αρ. πρωτ. 5944/29-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Διεκδίκηση της νέας έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ)» και συγκεκριμένα ερωτάται ο κ. Υπουργός αν προτίθεται η Ελλάδα να υποβάλλει αίτηση για τη διεκδίκηση της έδρας του Ε.Ο.Φ. μετά την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.
 • Την με αρ. πρωτ. 5401/517/04-05-2017 προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη, με θέμα: «Μια ανάσα πριν τη χρεοκοπία η ΔΕΗ» και συγκεκριμένα αναφέρεται στο γεγονός του ότι ενώ η Επιχείρηση βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, συνεχώς παρατηρούνται φαινόμενα κακοδιαχείρισης (πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή για θέματα χορωδίας, υπέρογκα έξοδα λειτουργίας για την κλειστή μονάδα παραγωγής ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου στο Κερατσίνι κ.α).
 •  

   

   

  Δ. ΑΝΑΦΟΡΕΣ:

 • Την με αρ. πρωτ. 1873/08-05-2017 προς τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο, με θέμα: «Συντάξεις σε οικογένειες Στρατιωτικών που έπεσαν στο καθήκον».
 • Την με αρ. πρωτ. 1938/26-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα την «πρόθεση της 6ης ΥΠΕ και του Συντονιστή Διευθυντή του Κ.Υ. Θεσπρωτικού Πρεβέζης αφενός να ανασταλεί η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου ΄Ασσου και αφετέρου να σταματήσει η ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Παπαδατών να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε χωριά της περιοχής.
 • Την με αρ. πρωτ. 1939/26-05-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με αφορμή επιστολή του Δημάρχου Πάργας κ. Αντωνίου Νάστα, με την οποία κοινοποιείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας σχετικά με την κάλυψη των εξόδων διαμονής τεσσάρων (4) επικουρικών ιατρών για τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλλακίου, η πρόσληψη των οποίων κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να λειτουργήσουν ικανοποιητικά τα ανωτέρω Κέντρα Υγείας.
 •  

   

  Από το Γραφείο Τύπου

  του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

  κ. Στέργιου Γιαννάκη.  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Μηνιαία δραστηριότητα του Βουλευτή κ. Σ. Γιαννάκη (Απρίλιος 2017)

  Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για την δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί: Α. Τις  Επίκαιρες Επερωτήσεις, Β. Τις Ερωτήσεις και Γ. Τις Αναφορές που κατέθεσε κατά το μήνα Απρίλιο του 2017.

  Συγκεκριμένα:

   

  Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 19/16/24-04-2017 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, με θέμα: «΄Ανευ προηγουμένου καθυστέρηση στην αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2014 – 2020 και του συνόλου των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε.».
 • Β. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 4736/03-04-2017 προς: α) Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη και β) Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, με θέμα: «Κορεσμός του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στην ΄Ηπειρο αποκλείει τους αγρότες από το πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού (net metering).
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 4739/03-04-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Στον αέρα η Ψυχική Υγεία με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και συγκεκριμένα αναφέρεται στην καθυστέρηση αφενός της ολοκλήρωσης της προγραμματισμένης Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και όσων έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και αφετέρου της αποασυλοποίησης των ψυχικά πασχόντων στη χώρα μας.
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 4742/03-04-2017 προς: α) Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και β) Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά, με θέμα: «Ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα με τον δικηγόρο ειδικό για τις Offshore κ. Αρτεμίου;»
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 4808/04-04-2017 προς: α) Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και β) Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κοντονή Σταύρο, με θέμα: «Αποφυλακίσεις σκληρών αλλοδαπών κακοποιών με το ν. 4322/2015 (Νόμος Παρασκευόπουλου)» και συγκεκριμένα ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί πόσοι αλλοδαποί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί από την ημερομηνία εφαρμογής του Νόμου και πόσοι εξ΄ αυτών έχουν απελαθεί.
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 4973/460/11-04-2017 με θέμα: «Πόσα ακίνητα βρίσκονται στην κυριότητα του κάθε Υπουργείου και ποια είναι η χρήση τους».
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 5048/19-04-2017 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «΄Ελλειψη αντιδραστηρίων στα Εθμικά Κέντρα Αναφοράς Ρετροϊών».
 •  

   

   

   

   

   

  Γ. ΑΝΑΦΟΡΕΣ:

 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 1768/21-04-2017 προς τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο, σχετικά με προβλήματα που απασχολούν τους ΄Ελληνες Στρατιωτικούς καθώς επίσης και ανάλογες προτάσεις για την επίλυσή τους.
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 1769/21-04-2017 προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και αναφέρεται στο θέμα 121 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης εξ ιδιωτών, που ενώ αποφοίτησαν στις 12 Ιουλίου του 2016, βρίσκονται με προσωρινή διάθεση έως και σήμερα παρά τη δέσμευση του Αρχηγείου ότι θα τοποθετούνταν έως τις 31 Οκτωβρίου του 2016.
 • Την με αριθμό πρωτοκόλλου 1854/28-04-2017 προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες Ε.Ι.Χ αυτοκινήτων (ταξί) των περιοχών Ακτίου – Βόνιτσας και Πρεβέζης από την πρόσφατη κατάργηση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών των διοδίων Ακτίου – Βόνιτσας και με αίτημα να επανεξεταστεί γενικότερα ο τρόπος υπολογισμού των διοδίων για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των τριών όμορων Δήμων Ακτίου – Βόνιτσας, Λευκάδας και Πρεβέζης που αναγκάζονται να μετακινούνται από τη μία περιοχή στην άλλη λόγω εργασίας ή άλλων καθημερινών υποχρεώσεών τους.
 • Την με ημερομηνία 28/04/2017 προς τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο, σχετικά με διάθεση γραφείων στην ΄Ενωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα ερωτάται ο Υπουργός πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της χρήσης μέρους του κτιρίου στο Στρατόπεδο «ΒΙΔΕΛΗ», προκειμένου εκεί να λειτουργήσουν τα γραφεία της Ενώσεως.
 • Από το Γραφείο Τύπου

  του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

  κ. Στέργιου Γιαννάκη.  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.