Με κοινωνικό χαρακτήρα η πολιτιστική εκδήλωση του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας (φώτο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:00 μ.μ η πολιτιστική εκδήλωση του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας <<Γιάννης Ρίτσος>> με θέμα Στα μονοπάτια της Ζωής(Λογοτεχνία- Μουσική – Χορός), με την συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Βασίλη Παπαγεωργίου.

Μια εκδήλωση με ιδιαίτερο περιεχόμενο, αφού και ανέδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο παροτρύνοντας τον κόσμο να βοηθήσει τον 8χρονο Άγγελο που πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών, αλλά και παρουσίασε κάποια θέματα από τη ζωή του ανθρώπου μέσα από τη παραδοσιακή λογοτεχνία του Ελύτη, του Ρίτσου και του Κρυστάλλη, την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το χορό.

Η κα Κουτσοτόλη Όλγα,  Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας τα εξής: <<Πριν ξεκινήσουμε την αποψινή μας εκδήλωση θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο για άλλη μια φορά σε μια πολύτεκνη  οικογένεια της πόλης μας. Ο 8 χρονος Άγγελος πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και όποιος επιθυμεί να προσφέρει κάποια βοήθεια μπορεί να το πράξει στην είσοδο του Κηποθέατρου. Ο σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας ετοίμασε για απόψε μια εκδήλωση με ιδιαίτερο περιεχόμενο. Σκεφτήκαμε να διαλέξουμε κάποια θέματα από την ζωή του ανθρώπου, θάνατος, ξενιτιά, νιάτα και να τα παρουσιάσουμε μέσα από την Ελληνική Λογοτεχνία, την ελληνική παραδοσιακή μουσική και τον χορό. Θα ακούσουμε αποσπάσματα μεγάλων ελλήνων λογοτεχνών, την μουσική και τους στίχους επιλεγμένους από παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα και θα παρακολουθήσουμε να τα χορεύουν πέντε από τα εννέα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας.»

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Κούρκουλας

Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.