Μεγάλη ικανοποίηση στο Δήμο Ιωαννιτών για την ψήφιση του Ν/Σ που επαναφέρει το Πάρκο Πυρσινέλλα στο Δήμο και τους δημότες

Με μεγάλη ικανοποίηση η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων υποδέχεται την “επιστροφή” του Πάρκου Πυρσινέλλα “ στο Δήμο και τους δημότες του, καθώς δόθηκε η πολιτική λύση την οποία επεδίωκε επί μακρόν, έχοντας συμμάχους  φορείς και πολίτες.

Χθες στην ολομέλεια της Βουλής υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο “Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις”, με το οποίο στο άρθρο 8 “Το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει στο Δήμο Ιωαννιτών το δικαίωμα πλήρους κυριότητας νομής και κατοχής επί δύο συνεχόμενων γεωτεμαχίων ευρισκόμενων στη θέση “Τοπ Αλτί” ή “Μπονίλα”της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ιωαννιτών, με την ειδικότερη ονομασία Πάρκο Πυρσινέλλα ή Γιαννιώτικο Σαλόνι”.

“Η σημερινή είναι μια πολύ σημαντική μέρα. Το Γιαννιώτικο Σαλόνι επέστρεψε στο φυσικό του δικαιούχο, στο Δήμο και τους Δημότες του”, δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού κ. Φάμελλου να εισηγηθούν την πολιτική λύση στο ζήτημα του πάρκου και την ψήφιση του σχετικού άρθρου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, “Η Δημοτική Αρχή συστηματικά, μεθοδικά και τεκμηριωμένα εισηγήθηκε στο Υπουργείο τον τρόπο, με τον οποίο θα μπορούσε να δοθεί πολιτική λύση, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, καταθέτοντας επεξεργασμένη πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο”.

Ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην αίσια έκβαση της υπόθεσης, λέγοντας:  “Οφείλω να επισημάνω εμφατικά πως στην προσπάθεια μας αυτή βρήκαμε από την πρώτη στιγμή συμπαραστάτες όλους τους θεσμούς του τόπου. Ιδιαίτερη μνεία οφείλω να κάνω στους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με την ιδιότητα του κυβερνητικού βουλευτή συνεργάστηκαν με τη δημοτική αρχή, στηρίζοντας σθεναρά την κατεύθυνση της πολιτικής λύσης”.

Επίσης ευχαρίστησε τους  νομικούς του συνεργάτες για την πολύτιμη βοήθειά τους στη σύνταξη της πρότασης για τη νομοθετική ρύθμιση.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε κυρίως τους πολίτες για την ενεργοποίηση τους στη διεκδίκηση του Γιαννιώτικου Σαλονιού, ενώ τόνισε πως “η απόφαση αυτή δικαιώνει για μια ακόμη φορά τη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την οποία, όταν διεκδικείς σοβαρά και τεκμηριωμένα και επιδιώκεις τη δυναμική συμπόρευση των φορέων του τόπου και της κοινωνίας, επιτυγχάνεις το ποθητό αποτέλεσμα”.

 

 

Ένα πάρκο “στολίδι” ανοιχτό για όλους

Για το Δήμο Ιωαννιτών είναι πολύ σημαντική πλέον η “επόμενη μέρα” του πάρκου,  δηλαδή η αξιοποίηση του καταρχήν με την αντιστροφή της πορείας φθοράς.

Η κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου είναι δεδομένη: “ένα πάρκο στολίδι, ανοιχτό, πρόσκληση και πρόκληση στους δημότες και τους επισκέπτες”.  Είναι αυτή η κατεύθυνση, η απόδοση δηλαδή του δημόσιου χώρου στους πολίτες, την οποία ακολουθεί μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή σε κάθε χώρο που διεκδίκησε επιτυχώς από το ελληνικό δημόσιο.

“Οι Γιαννιώτες θα πρέπει να είναι σίγουροι  πως η Δημοτική Αρχή, μεθοδικά και τεκμηριωμένα με σύνεση και σοβαρότητα σχεδιάζει την αξιοποίηση του πάρκου. Όπως αποδείξαμε μέχρι σήμερα με κάθε χώρο που έχουμε διεκδικήσει κι έχουμε κατοχυρώσει, θα αποδώσουμε το Πάρκο Πυρσινέλλα στους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο”, είπε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μπέγκας πρόσθεσε ότι προγραμματίζονται τα επόμενα βήματα και ότι η ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης θα παρουσιαστεί όταν είναι πλήρως ολοκληρωμένη.  Ωστόσο στη θερινή περίοδο η πρόθεση είναι να πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις εντός του πάρκου. Άλλωστε – όπως τόνισε ο Δήμαρχος – “η παρουσία των πολιτών και του ομίλου τένις κράτησαν ζωντανό το Γιαννιώτικο Σαλόνι” όλο αυτό το διάστημα που διαρκούσε η εκκρεμοδικία δήμου και ελληνικού δημοσίου.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.