Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Η 21η Μαρτίου, η Μέρα κατά του Ρατσισμού, δεν είναι μια επέτειος αλλά ένα έναυσμα για κινητοποίηση και αγώνες. Από την άνοδο των ξενοφοβικών δυνάμεων στην Ευρώπη, μέχρι την αθώωση του μητροπολίτη Αμβρόσιου, για το ομοφοβικό παραλήρημά του, καθημερινά ακούγονται σήματα κινδύνου.

Η φετινή 21η Μαρτίου πρέπει να αποτελέσει αφορμή για προβληματισμό και ανάληψη δράσεων προκειμένου να εξαλειφθούν οι πρακτικές των διακρίσεων κάθε είδους, σε όλους όσοι υφίστανται διακρίσεις λόγω χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικής προτίμησης.

Μέσα σε μια Ευρώπη που η επιρροή της άκρας δεξιάς ενισχύεται ραγδαία και οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες μετατρέπονται είτε σε αποδιοπομπαίους τράγους, είτε απλώς σε αριθμούς, πρέπει να κινητοποιηθούμε αποφασιστικά για την απόκρουση των πολιτικών της λιτότητας και των αποκλεισμών που ενισχύουν τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία.

Οφείλουμε να ενισχύσουμε τους καθημερινούς μας αγώνες για την ομαλή ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Ταυτόχρονα, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για τον τερματισμό των εστιών έντασης και πολέμου που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες που οδηγούν λαούς ολόκληρους στον ξεριζωμό, αλλά και να βάλουμε τέλος στις άθλιες πρακτικές των διακινητών προσφύγων.

Στηρίζουμε ολόπλευρα τους αγώνες ενάντια στο νεοναζισμό και τη Χρυσή Αυγή, ενάντια σε κάθε επιχείρηση καλλιέργειας ρατσιστικού μίσους ανάμεσα στους ανθρώπους. Παλεύουμε για μια Ευρώπη που θα υπερβεί την ξενοφοβία, την ομοφοβία και τις πολιτικές που βασίζονται στις διακρίσεις, για μια Ευρώπη ανοιχτή, με ισότητα και ελευθερία για όλους και όλες.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22708 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.