Μέσα στο καλοκαίρι η χορήγηση του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς του Ν. Πρέβεζας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινάει μέσα στο καλοκαίρι  τη χορήγηση του επιδόματος των  5.000 ευρώ στους πολίτες του Ν. Πρέβεζας, οι κατοικίες των οποίων  επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες)  της 1ης και 2ης  Δεκεμβρίου 2017.

Ήδη, η αρμόδια υπηρεσία – Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών – αποφάσισε και ανάρτησε στη Διαύγεια τον πίνακα των πρώτων δικαιούχων σε πανελλαδική κλίμακα, μεταξύ των οποίων, περιλαμβάνονται και πλημμυροπαθείς του  Δήμου Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού.

Το επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών του Νομού Πρέβεζας οφείλεται στη τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, στις 21 Δεκεμβρίου του 2017, και η οποία έγινε δεκτή από την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Δελτίο τύπου του βουλευτη ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23899 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.