Λ/Χ Πρέβεζας: Έκτακτοι αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό κόλπο τον μήνα Οκτώβριο 2017

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει ότι στα πλαίσια συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό κόλπο, κατά την διάρκεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων που διενεργήθηκαν τον μήνα Οκτώβριο 2017, βεβαιώθηκαν εις βάρος ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων δεκατρείς (13) παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας.

Οι παραβάσεις αφορούσαν χρονικές απαγορεύσεις αλιείας (χρήση φωτεινής πηγής στην αλιεία για τον μήνα Οκτώβριο, ερασιτεχνική αλιεία με ψαροντούφεκο με χρήση αυτόνομης καταδυτικής συσκευής και φακού την νύχτα), αλιεία με χρήση απαγορευμένων εργαλείων στον Αμβρακικό κόλπο (συρόμενο αλιευτικό εργαλείο – τρατάκι), αλιεία ιχθύων υπολειπομένων διαστάσεων καθώς και παράνομη αλιεία ζώντων δολωμάτων και οστράκων.

Ως αποτέλεσμα των ελέγχων κατασχέθηκαν ένα (01) απαγορευμένο συρόμενο αλιευτικό εργαλείο τύπου μηχανότρατας (τρατάκι). Επίσης κατασχέθηκαν ένα (01) ψαροντούφεκο και μία (01) αυτόνομη καταδυτική συσκευή τα οποία και θα εκποιηθούν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό καθώς και ένας (01) φακός και δύο(02) προβολείς led οι οποίοι καταστράφηκαν.

Τέλος κατασχέθηκαν και τα κάτωθι αλιεύματα: εννέα (09) κιλά γαρίδες, δεκαπέντε (15) κιλά διάφορα ψάρια (τσιπούρες, κουτσομούρες, σουπιές κλπ) τα οποία εδόθησαν προς κατανάλωση σε ευαγή ιδρύματα της πόλης και 4,5 κιλά μουρμούρια τα οποία καταστράφηκαν λόγω κακώσεων καθώς και εξήντα πέντε (65) άτομα ζώντων δολωμάτων απαγορευμένων ειδών («Holothuria», κ.λ.π.) τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΕΚ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23850 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.