Κώστας Σέρβος στον Prisma 91,6: Αν παίρναμε το ποσό που μας αντιστοιχεί από τον Αϊ Γιώργη δεν θα είχαμε τόσες βλάβες και διακοπές νερού από δικές μας γεωτρήσεις, αλλά και χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Νερό με μεγάλη επάρκεια έχουμε παρά τα κατά τόπους προβλήματα, ανέφερε στον Prisma 91,6 o αντιδήμαρχος Κώστας Σέρβος με τοποθέτηση του στον Prisma 91,6.

Όσον αφορά την τοποθέτηση Δρακονταειδή στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα διεκδικήσουμε τις ποσότητες που προβλέπεται από την ΚΥΑ του 1984, ο κύριος Σέρβος εξήγησε την όλη διαδρομή του έργου, καθώς το 1984 η ΚΥΑ προέβλεπε την παράδοση του έργου στον σύνδεσμο ύδρευσης δήμου Λευκάδας, που θα αναλαμβάνει τις δαπάνες συντήρησης.

Μάλιστα είπε ότι η παροχή νερού ήταν στα 22.000 κυβικά ανά εικοσιτετράωρο στην Λευκάδα και τις κοινότητες, παροχή 9.000 κυβικών για ενίσχυση του συνδέσμου ύδρευσης του Δήμου Αρταίων, καθώς και 8.000 για ενίσχυση του συνδέσμου Πρέβεζας-Φιλιππιάδας.

«Το σύνολο που θα έπρεπε να έρχεται για Λευκάδα και Πρέβεζα μαζί ήταν περίπου 30.000 κυβικά ανα εικοσιτετράωρο, με το ίδιο ποσό να έρχεται και σήμερα  με την διαφορά ότι δεν έρχονται οι συμφωνημένες ποσότητες σε Πρέβεζα και Λευκάδα.»

Ο κύριος Σέρβος είπε ότι είναι διαφορετικό πράγμα η επάρκεια των πηγών και το τι νερό φθάνει μέχρι την Πρέβεζα και πρέπει να το ξεχωρίσουμε. Μάλιστα όργανο μέτρησης του συνδέσμου Ύδρευσης Λευκάδας που είναι κοντά στην δεξαμενή της Πρέβεζας κατέγραψε ότι η Πρέβεζα πέρυσι έπαιρνε 17.000 κυβικά το 24ωρο και με παρέμβαση στον εισαγγελέα Πρέβεζας, αλλά και συζητήσεις που έγιναν με τον Δήμο Πρέβεζας, μειώθηκε το ποσό με την Πρέβεζα να εξακολουθεί να παίρνει 15.000 κυβικά νερό την ημέρα, αντί για 8.000, ενώ στην Λευκάδα έρχεται 15.000, ενώ ο αγωγός φέρνει 30.000 κυβικά.

Η Πρέβεζα μπορεί να περιορίσει και άλλο την ποσότητα του νερού της και να αυξηθεί η ποσότητα του νερού στην Λευκάδα, ενώ στην συμβιβαστική πρόταση να πάρουμε την μισή ποσότητα εδώ και τώρα, η άλλη πλευρά προβάλει αμφιβολίες στις μετρήσεις της ΕΥΔΑΠ, λέγοντας ότι αυτό το επιχείρημα δεν αντέχει στην κριτική, ενώ και στο σκεπτικό αν ισχύει η ΚΥΑ σήμερα, είπε ότι δεν έχουμε κάτι καινούριο, δηλαδή αν έχουμε κάποιο συμβόλαιο το χάνω; Αναρωτήθηκε.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει από το 1984, είπε ωστόσο για να αλλάξουν και οι ποσότητες χρειάζεται και μια νομοθετική ρύθμιση, καθώς μπορεί κάποιοι αυθαίρετα να τις άλλαξαν στο παρελθόν, μπορεί οι δημοτικές αρχές της Λευκάδας να μην ασχολήθηκαν όσο έπρεπε με το θέμα, ωστόσο η ΚΥΑ δεν έχει καταργηθεί.

Επίσης είπε ότι υπάρχει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό του συνδέσμου ύδρευσης Λευκάδας και της κοινότητας Αγίου Γεωργίου του Δήμου Ζηρού για παροχή 23.000 κυβικών την ημέρα με κόστος τότε μια δραχμή το κυβικό, δηλαδή 26.000 ευρώ το χρόνο περίπου.

Ο Δήμος Ζηρού αξιώνει να πληρώνουμε για 23.000 κυβικά κάτι που αμφισβητήσαμε, και δικαστικά δικαιωθήκαμε για να πληρώνουμε για 12.000 κυβικά τον χρόνο και όχι για 23.000 που προβλεπόταν.

Ο κύριος Σέρβος είπε ότι αν είχαμε την κανονική μας ποσότητα, δεν θα λειτουργούσαν τόσες πολλές γεωτρήσεις στο νησί, δεν θα πληρώναμε τόσο μεγάλα ποσά στην ΔΕΗ για την λειτουργία τους και δεν θα είχαμε και τέτοια κόστη για την συντήρηση τους, ούτε το πρόβλημα της προηγούμενης εβδομάδας.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23851 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.