Κώστας Μπάρκας στον Prisma 91,6: Δεν προκύπτουν πολιτικά συμπεράσματα από τις εκλογές του Επιμελητηρίου

Ο Βουλευτής της Πρέβεζας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ Κώστας Μπάρκας μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 για τα σημαντικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Αρχικά ο κ Μπάρκας αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό συνέδριο και τόνισε ότι τόσο στο συνέδριο όσο και στην εκδήλωση με την παρουσία των Τσακαλώτο – Χαρίτση,  έδωσαν αποτελέσματα τοποθετήθηκαν οι φορείς της περιοχής μα και ήταν μια διαδικασία καλή. «Ήταν πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια  που τοποθετηθήκαμε με βάση τα προβλήματα που έχουμε» ανέφερε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι είναι μία συνεχής διαδικασία που δε σταματά με τη λήξη του συνεδρίου.

Στη συνέχεια ο κ Μπάρκας αναφέρθηκε στο κοινωνικό μέρισμα και τόνισε ότι «για δεύτερη φορά θα αποδοθεί στην κοινωνία το κοινωνικό μέρισμά. Θα καλωσορίσω την αλλαγή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φέτος η ΝΔ έβαλε μυαλό και θα ψηφίσει το μέρισμα.  Είναι ένα μέρισμα που αφορά την ίδια την κοινωνία που έχει φτωχοποιηθεί μέσα στην κρίση και μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την υπερασπιζόμαστε και να αποδίδουμε σε αυτή οτιδήποτε έχει κερδηθεί. Είναι ένα κοινωνικό μέρισμα το οποίο φέτος επειδή είναι και μεγαλύτερο το χρηματικό ποσό καλύπτει και περισσότερες ανάγκες».

Ο βουλευτής μίλησε και για τα Paradise Papers τόνισε ότι δεν είναι πάντα το νόμιμο και ηθικό. «Δεν είναι παράνομο που χρησιμοποίησαν αυτή τη διαδικασία (…), είναι όμως ηθικό; Δεν είναι ηθικό. Όταν ο κ Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει την κοινωνία ότι τι δικό του πολιτικό σχέδιο είναι το σωστό αλλά λέει στου πλουσίους πηγαίνετε τα χρήματά σας σε φορολογικούς παραδείσους…».

Τέλος ζητήθηκε από το βουλευτή να σχολιάζει τις επιμελητηριακές εκλογές με δεδομένο ότι στην Πρέβεζα θα υπάρχει ψηφοδέλτιο το οποίο θα έχει την κομματική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ Μπάρκας ανέφερε ότι «σύμφωνα με όσα γνωρίζω δυστυχώς το 1/3 των επιχειρήσεων του νομού  μας μετέχουν στην εκλογική διαδικασία για διαφόρους λόγους. Κάποιοι σύντροφοι ή και κομματικά στελέχη του κόμματος μετέχουν στη διαδικασία, είναι  μια διαδικασία πρωτόγνωρη για εμάς, θα καταθέσουν τη δική τους πρόταση όσον αφορά τα επιμελητήρια και πώς βλέπουν τη λειτουργία των επιμελητηρίων στο νομό για να μπορέσουν να βοηθήσουν πραγματικά τις επιχειρήσεις όχι σε μια διαδικασία κοντόφθαλμη αλλά σε μια διαδικασία μακράς διάρκειας έχοντας ως στόχο να αυξηθούν οι επιχειρήσεις του νομού μας και να συνδράμουν ώστε να καλυτερεύσει η επιχειρηματικότητα στο νομό». Σημείωσε πάντως πως παρόλο που υπάρχουν συνδυασμοί με κομματική στήριξη, δεν προκύπτουν πολιτικά συμπεράσματα από τη διαδικασία των εκλογών του επιμελητηρίου: «Δε νομίζω ότι προκύπτουν πολιτικά συμπεράσματα από τέτοιου είδους ψηφοφορίες, είναι μια ψηφοφορία που αφορά το Εμπορικό Επιμελητήριο, έχει να κάνει με την επιχειρηματικότητα και τους Εμπόρους, μετέχουν λίγες επιχειρήσεις σε σχέση με αυτές που υπάρχουν στο νομό, δεν νομίζω ότι προκύπτουν πολιτικά συμπεράσματα από τέτοιου είδους διαδικασίες».

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23895 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.