Κώστας Ζαχαριάδης στον Prisma 91,6: Το τέλος του Μνημονίου θα μας δώσει μεγαλύτερες ελευθερίες. Δεν θα γυρίσουμε στο παρελθοντικό μοντέλο σπατάλης που ευνοούσε λίγους.

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη ο διευθυντής της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Αναφερόμενος στο θέμα της μόλυνσης στο Σαρωνικό και αν έπρεπε να παραιτηθεί ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουπλής, ανέφερε ότι η παραίτηση δεν θα έλυνε προβλήματα, αλλά θα δημιουργούσε περισσότερα και εκείνο που προέχει είναι η συσπείρωση όλων των δυνάμεων, αλλά και των πολιτικών-υπηρεσιακών παραγόντων για να αντιμετωπιστεί αυτό το περιβαλλοντικό ατύχημα που συνέβη πριν δώδεκα μέρες στην Σαλαμίνα.

«Βεβαίως μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της ολοκλήρωσης της κρίσης θα γίνει απολογισμός σε όλα τα επίπεδα, με την αξιωματική αντιπολίτευση όπως ανέφερε να αντιμετωπίζει όλα τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών ως μια ευκαιρία για κομματική αντιπαράθεση, θυμίζοντας την μεγάλη φωτιά στην Αττική με την αντιπολίτευση τότε να ζητάει την παραίτηση του κυρίου Τόσκα.»

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση του Μνημονίου που θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018 ο κύριος Ζαχαριάδης ανέφερε ότι το βασικότερο είναι ότι τότε η χώρα δεν θα δανείζεται από τους Ευρωπαϊκούς και διεθνής θεσμούς που φέρνουν μαζί τους Μνημόνια, αλλά θα έχει αυτοδύναμη, αυτόνομη πρόσβαση, χωρίς πιστοληπτική γραμμή από τις αγορές.

«Φεύγοντας από την διαδικασία των Μνημονίων, θα τελειώσει και η διαδικασία της επιτροπείας και θα μπούμε στο στάδιο της εποπτείας.

Αυτό το πολύ σκληρό πλαίσιο παρακολούθησης θα αρχίσει να χαλαρώνει σιγά σιγά και θα προσαρμόζεται στο πλαίσιο παρακολούθησης που υπάρχει για όλες τις χώρες που έχουν από ένα συγκεκριμένο χρέος και επάνω.

Ωστόσο για την χώρα μας, η οποία βγαίνει από μια μακροχρόνια φάση μνημονίων θα υπάρχει περισσότερη προσοχή, ωστόσο θα έχουμε μεγαλύτερες ελευθερίες, όχι για να κάνουμε σπατάλες ή ότι θέλουμε, καθώς πρέπει να χαράξουμε το μονοπάτι μιας βιώσιμης και δίκαιης Ελλάδας με ορίζοντα το 2020-2030 και να δούμε πως με αποφασιστικά βήματα θα μπορέσουμε να καλύψουμε την χαμένη απόσταση της χαμένης δεκαετίας, καθώς δεν πρέπει να οραματιζόμαστε μια περίοδο που στην χώρα γίνονταν σπατάλες και αυτό δεν ευνοούσε και τους φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους και τα μεσαία λαϊκά στρώματα, καθώς έκαναν πάρτι από ένα σημείο και επάνω κάποιοι.»Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.