ΚΚΕ: «Αντιλαϊκός κατήφορος» Σέρνουν στα δικαστήρια 8 στελέχη του κόμματος και άλλους αγωνιστές για υπεράσπιση πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό.

Η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ποινικοποιεί τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Με κάθε τρόπο προσπαθεί να τιμωρήσει όσους αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική των πλειστηριασμών.

Έτσι και στην Πρέβεζα με «όχημα» μηνύσεις του Αστυνομικού τμήματος όλο το προηγούμενο διάστημα καλούνταν στελέχη του κόμματος, συνδικαλιστές σωματείων, εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση, να προσέλθουν στο τμήμα για κατάθεση, προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν για κινητοποιήσεις που συμμετείχαν ενάντια σε πλειστηριασμούς (κάτι που είχε καταγγείλει ξανά η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ).

Σήμερα ολοκληρώνουν τη διαδικασία μέσω της δικαστικής οδού, σέρνοντας σε δίκη 8 στελέχη του κόμματος εκλεγμένα στη Περιφέρεια στο δήμο Πάργας, σε εργατικά σωματεία καθώς και σε άλλους κοινωνικούς  φορείς. Οπως και άλλους αγωνιστές του κινήματος. Στις 2 Μάη, στο πρωτοδικείο Πρέβεζας δικάζονται διότι έκαναν το αυτονόητο διαδήλωσαν αλληλέγγυα σε αυτοαπασχολούμενο  που πλειστηρίαζαν την πρώτη κατοικία του.

Η διενέργεια της δίκης το συγκεκριμένο μήνα έχει και συμβολικό χαρακτήρα τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται ενάντια και στους πλειστηριασμούς, επειδή το Μάη ξεκινάνε και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη από 500 ευρώ σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στον αντιλαϊκό κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την επιβολή κλίματος αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας  όπως πχ την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά σε διαδηλωτές από σωματεία και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο που γίνονταν πλειστηριασμοί.

Για αυτούς που αντιδρούν η κυβέρνηση επιφυλάσσει δίκες, κυνηγητό ΜΑΤ και ξύλο. Θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα καταστείλει τις αντιδράσεις και τους αγώνες του κινήματος. Με αυτή τη λογική ψήφισε στα τέλη Δεκέμβρη του 2017 το νόμο που προβλέπει ότι η κινητοποίηση για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας καθίσταται «ιδιώνυμο» αδίκημα, ώστε να προστατεύονται τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία είναι μια κλιμάκωση που επιδιώκει η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει «θεσμούς» και τραπεζίτες ότι οι προσπάθειές της για πλειστηριασμούς ακόμα και τις πρώτης κατοικίας θα ευοδωθούν και ότι δε χρειάζεται να υπάρχει καμία ανησυχία για την υλοποίηση τους. Με νύχια και με δόντια θα επιβάλει το νόμο του κεφαλαιοκράτη ενάντια στο δίκιο του εργάτη. Εγγυάται την καταστολή οποιασδήποτε αντίδρασης για να επικρατήσει παντού «άκρα του τάφου σιωπή».

Απ’ αυτήν τη σκοπιά, χρειάζεται το επόμενο διάστημα να ενταθεί η πάλη για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σωματεία, εργαζόμενους και φορείς. Όσο πιο έντονα ξεδιπλώνονται οι αντεργατικές επιδιώξεις και σχεδιασμοί, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν με οργάνωση της πάλης στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές.

Παράλληλα με την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών, να διεκδικήσουν μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Να μη δεχτούν να πληρώσουν αυτοί την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, όπως έκαναν ήδη μια και δυο φορές, πληρώνοντας τις ανακεφαλαιοποιήσεις των λεγόμενων συστημικών τραπεζών.

Όσα μέτρα εκφοβισμού και καταστολής κι αν επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου» δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το ΚΚΕ, τα σωματεία τους φορείς και το λαό και όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, που δρομολογεί σε βάρος των λαϊκών περιουσιών.

 

ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΌΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 8:30πμ

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22247 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.