Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και μέλη σωματείων (φωτο)

Παράστασης διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ στην Πρέβεζα και κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης του ΓΝ Πρέβεζας, πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και μέλη σωματείων διεκδίκησαν:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όπως ανέφεραν και στην ανακοίνωσή τους:

 “Στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπως είναι γνωστό και στην τοπική κοινωνία, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αυτός ο αριθμός εργαζομένων, αν και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες αν και αποτελεί ζωτικότατο κομμάτι για την λειτουργία του Νοσοκομείου η σημερινή συγκυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, το αφήνει σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας, έρμαιο των οικονομικών συγκυριών.

 Οι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονται με μια πανσπερμία εργασιακών σχέσεων, όπως πχ συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ( επικουρικοί Ιατροί, επικουρικό μη Ιατρικό προσωπικό ) συμβάσεις έργου ( καθαρίστριες), με ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, εργαζόμενοι σε εργολάβο ( φύλαξη, διανομή φαγητού ) κ.α. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται σκληρά σε δύσκολες συνθήκες με μειωμένα δικαιώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζομένους του Νοσοκομείου.

 Παραδείγματος χάρη, το επικουρικό προσωπικό, Ιατρικό και μη, συχνά πληρώνεται με καθυστέρηση, όπως και τώρα που κάποιοι συνάδερφοι δεν έχουν πληρωθεί ούτε καν τη τακτική μισθοδοσία. Δεν πληρώνεται σε περίπτωση ασθένειας κ.α. Οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εργάζονται με ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας και οι εργαζόμενοι από τον ΟΑΕΔ χωρίς προοπτική παράτασης της σύμβασής τους.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, δεν είναι ούτε δεύτερης κατηγορίας, ούτε κατώτεροι στις επαγγελματικές τους επιδόσεις,αντιθέτως είναι ικανότατοι συνάδερφοι που προσφέρουν καθοριστικά στην λειτουργία του Νοσοκομείου και το αίτημα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι κάτι παραπάνω από ώριμο.

 Διεκδικούμε

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του επικουρικού προσωπικού
  • Άμεση παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων με ΟΑΕΔ που λήγουν
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο το προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες”

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23796 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.