Κάλεσμα των τοπικών επιτροπών Ηπείρου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Στηρίζουμε το συλλαλητήριο για την υγεία τη Τρίτη 25/4 στις 7μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Είναι γνωστό πως η κατάσταση στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας της περιοχής είναι ήδη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ.  Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες. Διαρκώς έχουμε αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις , ενώ προσλήψεις δεν γίνονται. Στις κλινικές και στα ιατρεία , η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού – ασθενών είναι σε τριτοκοσμικά επίπεδα .

Παρομοίως απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν και όσον αφορά τα εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες των νοσοκομείων. Εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια τα αναγκαία έργα που υποτίθεται ΘΑ γίνονταν στα υπάρχοντα  νοσοκομεία. Το μόνο που τους ενδιέφερε όλα αυτά τα χρόνια ήταν πως θα παραδώσουν την υγεία στην περιοχή μας στα χέρια κερδοσκόπων που θα κάνανε πάρτυ με το δημόσιο χρήμα.

Το ηθικό του προσωπικού που στηρίζει με αυτοθυσία την δωρεάν δημόσια περίθαλψη έχει κλονιστεί σοβαρά με τους μισθούς πείνας και τις απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες. Η απαξίωση και περιφρόνηση από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων στους λειτουργούς των νοσοκομείων είναι πραγματικά εξοργιστική.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ πολιτικής που ασκεί εναντίον του λαού το κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ με τη σημερινή κυβέρνηση να συνεχίζει με συνέπεια την πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Πρόκειται για πολιτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ γενοκτονίας ενάντια στον πληθυσμό της Ηπείρου. Σχετικά με το θέμα της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού υπάρχουν προειδοποιήσεις (από έγκυρες διεθνείς, επιστημονικούς οργανισμούς για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές που προκύπτει) , οι οποίες ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ από την Τρόικα και τη συγκυβέρνηση.

Είναι επιτακτική ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΑ ένα δυναμικό ΜΕΤΩΠΟ για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη.

Πρέπει να τους σταματήσουμε γιατί μας οδηγούν στην καταστροφή. Απαραίτητοι όροι για να σταματήσει η κατρακύλα είναι η ανατροπή της συγκυβέρνησης, η κατάργηση των μνημονίων, η  διαγραφή του χρέους, η ταυτόχρονη έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, η δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου, η μόνιμη εργασία , η αύξηση των συντάξεων- μείωση των ορίων ηλικίας,  τα πλήρη ασφαλιστικά – εργασιακά δικαιώματα όλων(ανεξάρτητα θρησκείας-χρώματος –έθνους), η αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, ο ενιαίος δημόσιος φορέας τροφίμων, με τη θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, με μια παραγωγική ανασυγκρότηση με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, με εργατικό έλεγχο και σε συνεχή σύγκρουση με τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.

Να ενωθούν όλα τα ρυάκια σε ένα ποτάμι με μια νέα αγωνιστική ταξική ενότητα, διαμορφώνοντας παντού κέντρα αγώνα όλων των μαχόμενων δυνάμεων. Μπορούμε να τους σταματήσουμε παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας, χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες και λογικές «διαπραγμάτευσης» με τους σφαγείς των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων. Δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική λύση παρά μόνο  η σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Για έναν παλλαϊκό-πανεργατικό οργανωμένο ξεσηκωμό, με όργανα επιβολής της λαϊκής θέλησης που θα επιβάλλουν το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης που παρουσιάζουμε σε όλο το λαό.  Δρόμος δύσκολος αλλά αναγκαίος.

 

Η δυνατότητα πρόσβασης όλου του λαού σε αποκλειστικά δημόσια υγεία είναι άρρηκτα δεμένη με την ανατροπή των μέτρων της «αξιολόγησης». Για να πιάσουν τα υποτιθέμενα πλεονάσματα θα κόβουν από υγεία-παιδεία και κοινωνικές παροχές.

 

Οργανωμένη απεργιακή απάντηση τώρα, με όλο το λαό στο δρόμο, για ένα μεγάλο  ξεσηκωμό.

H οργή του λαού να γίνει φουσκωμένο ποτάμι και να τους παρασύρει. Να μην φοβηθούμε, να μην υποχωρήσουμε, να σπάσουμε τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, να αγωνιστούμε και να νικήσουμε!

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπικές επιτροπές Ηπείρου

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23899 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.