Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και οι δανειστές πιστεύουν ότι τελειώσανε μαζί μας .

Είναι βαθιά γελασμένοι.

Άνεργες, άνεργοι, εργαζόμενες εργαζόμενοι

H 3η αξιολόγηση αποτελεί τη συνέχεια, την αναβάθμιση και την παγίωση της στρατηγικής Κυβέρνησης και ΕΕ για μόνιμο εργασιακό μεσαίωνα, απογύμνωση των εργαζομένων από τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει εδώ και αιώνες και αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων προς όφελος της εργοδοσίας. Συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο το κράτος πρόνοιας με τη μείωση και κατάργηση των επιδομάτων, με πρώτο το επίδομα ανεργίας την ώρα μάλιστα που η ανεργία στους νέους φτάνει στο 50%. Παίρνουν καθολική ισχύ οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ο υποκατώτατος μισθός και η εκ περιτροπής απασχόληση, η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις. Καταργούν την Κυριακάτικη αργία, καταδικάζοντας σε καταναγκαστική εργασία ένα τεράστιο κομμάτι εργαζομένων. Και όλα αυτά στο ασφυκτικό πλαίσιο που δημιουργούν οι νέες φορομπηξίες, οι μειώσεις των αποδοχών και των κοινωνικών δαπανών και οι ατέλειωτες ιδιωτικοποιήσεις, στο όνομα πάντα μιας ανάπτυξης που, όταν και αν έρθει, θα έχει διαλύσει τα πάντα στο διάβα της.

Για όλους αυτούς τους λόγους θέλουν να βάλουν τις απεργίες στο γύψο. Φοβούνται αυτό που έρχεται από το μέλλον.

Άνεργες, άνεργοι εργαζόμενες, εργαζόμενοι

Δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο αν δεν τους σταματήσουμε.

Η απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Δεκέμβρη πρέπει να πετύχει:

Πρώτον για να συμβάλλουμε να σπάσει η αγωνιστική άπνοια, για έναν ανένδοτο αγώνα  που θα τσουρουφλίσει τη κυβέρνηση στη φωτιά ενός μαχητικού κινήματος.

 Δεύτερον για να κάνουμε βήματα στη συγκρότηση ενός ενιαίου, ενωτικού δημοκρατικού κέντρου αγώνα. Η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος δε θα γίνει σε αποστειρωμένο εργαστήριο με αναπαραγωγή του εργατοπατερισμού.

Τρίτον να προβάλλουμε ως παράγοντα αυτοπεποίθησης και κινητοποίησης τον άλλο δρόμο, με τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μπροστά, σε σύγκρουση με τους πραγματικούς ενόχους για να πάρει ο οργανωμένος ξεσηκωμένος λαός το τιμόνι στο χέρι του.

14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 

Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων δήμου Πρέβεζας

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23287 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.