Η εταιρία Ζαπουνίδης Αντώνιος & Σία Ο.Ε. ιδρυτικό μέλος του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ»

Η  εταιρία  Ζαπουνίδης Αντώνιος & Σία Ο.Ε συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος του νεοσυσταθέντος μη κερδοσκοπικού οργανισμού με την επωνυμία “Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών” και διακριτικό τίτλο “ΕΛΙΠΥΚΑ”με αντικείμενο την πυροπροστασία των κατασκευών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

Ο Αντώνης Ζαπουνίδης (ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ) ανήκει μάλιστα στην Επιστημονική Επιτροπή του νέου συλλόγου στον οποίο συμμετέχουν οι δυναμικότερες εταιρείες FIBRAN Α.Ε. , KNAUF INSULATIONELVAL COLOURκ.α. στο χώρο της πυροπροστασίας κατασκευών, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα υλικών και υπηρεσιών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από τις Πολυτεχνικές Σχολές (ΕΜΠ, ΑΠΘ και Π Πατρών).

Σκοποί του ΕΛΙΠΥΚΑ είναι:

– Να προβάλλει για λογαριασμό των μελών του, τις θέσεις τους για τη διαμόρφωση/υποστήριξη προδιαγραφών και προτύπων πυροπροστασίας, καθώς επίσης να μελετά και να προτείνει μέτρα για τη βελτίωσή τους, ώστε να αποτρέπονται/μειώνονται οι απώλειες ζωής και περιουσίας από τη φωτιά στις κατασκευές.

– Να συμμετέχει στις δημόσιες διαβουλεύσεις σχετικά με την κατάρτιση νόμων, αποφάσεων και κανονισμών, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη θέσπιση προδιαγραφών πυροπροστασίας και μηχανισμού τήρησης αυτών (έλεγχος μελετών, έλεγχος υλοποίησης μελετών, πιστοποίηση), υποβάλλοντας για λογαριασμό των μελών συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις.

– Να προωθήσει και συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων και επαφών των μελών του με εθνικούς και διεθνείς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, αρχές και οργανισμούς, καθώς και ενδιαφερόμενα μέρη με συναφείς δραστηριότητες.

Η υποστήριξη όλων των επιχειρήσεων και φορέων που συμμετέχουν, δίνει ελπίδα για μια ώθηση αλλαγής στη χώρα μας, όσον αφορά στα σημαντικότατα για τη ζωή και την περιουσία ζητήματα της πυροπροστασίας, μέσω της ορθής χρησιμοποίησης υλικών στον τομέα της κατασκευής και της προοπτικής της ενσωμάτωσης  των βέλτιστων πρακτικών στην ελληνική νομοθεσία και πραγματικότητα.

Το ΕΛΙΠΥΚΑ υποστηρίζεται με την ενεργή παρουσία εταιρειών συστημάτων δόμησης, θερμομονωτικών υλικών, καλωδίων, εξειδικευμένων υλικών υψηλής θερμοκρασίας, παραγωγής πετασμάτων και συστημάτων θέρμανσης και εκπροσώπων φορέων όπως Πανεπιστημίων της χώρας, εξειδικευμένων εργαστηρίων, καθώς και Πυροσβεστών.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23664 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.